Dansschool 5678 verhuist in september naar nieuwe locatie

Kevin en Femke (centraal) verhuizen met hun dansschool naar de Ketelbuiserstraat. © foto Coghe
Redactie KW

Dansschool 5678, voorlopig nog gevestigd in de Hoogwielkestraat, verhuist binnenkort naar een nieuwe locatie. Voor Kevin Gunst (33) en Femke Piette (27) is het nu, een jaar na hun start, tijd voor een pand dat beter aansluit bij hun visie.

Het grote nieuws werd bekendgemaakt op hun herinschrijvingsmoment. Naast de barbecue voor hun vrijwilligers, het herinschrijven en het ophalen van de dvd’s van hun show van 1 mei, was er een mysterieuze boodschap: “We moeten jullie nog iets vertellen”.

Om 12 uur werd een spandoek onthuld met de nieuwe locatie: Ketelbuiserstraat 170A. De verhuizing is een mooie nieuwe stap in de evolutie van Dansschool 5678.

Omgebouwde loods

Kevin en Femke namen in september vorig jaar Q-Dance over en maakten er Dansschool 5678 van. Ze bieden er samen met nog vier docenten een ruim aanbod aan dansstijlen voor alle leeftijden, van kleuters tot volwassenen. Momenteel volgt een tweehonderdtal leden les bij hen.

“Er is op relatief korte tijd veel veranderd”, vertelt Kevin. “Wij waren zelf lesgevers bij Q-Dance toen de school stopte. We hebben dan snel besloten om samen de school over te nemen. Er was geen tijd om een andere locatie te zoeken, dus huurden we verder het toenmalige pand. Ondertussen zochten we al iets anders, omdat deze locatie niet optimaal is en niet echt bij ons past. Het blijft uiteindelijk een omgebouwde loods. We zijn een lokale dansschool en willen een meer huiselijke, gezellige sfeer uitstralen. En toen vonden we de Ketelbuiserstraat 170A, een huis waar nooit in gewoond werd, maar waar vroeger nog een winkel was.”

Deze locatie biedt hen de mogelijkheden die ze zochten, weet Femke. “Het huis heeft alvast veel meer lichtinval dan onze huidige locatie. Er is een ruime parking, een binnenkoer waar we een zonneterras maken voor de zomerkampen en voor verjaardagsfeestjes. Er komt 130 vierkante meter dansruimte met een zwevende parketvloer die 60 procent schokdempend is. Dit is goed voor onze dansers, want dankzij zo’n zwevende vloer worden hun gewrichten gespaard. Het is een serieuze investering, maar het is het waard.”

Bar met zicht op danszaal

Ook de bar springt in het oog. “Momenteel hebben we ook een bar waar de ouders of grootouders kunnen wachten op hun kinderen, maar daar kunnen ze de lessen niet zien. De nieuwe bar zal zicht hebben op de danszaal en zal veel aangenamer zijn. En we voorzien gratis wifi.”

Opendeurdag op 7 september

Er moet nog heel veel werk verzet worden om het pand klaar te krijgen voor de opendeurdag op 7 september. “Momenteel zijn er geen muren en is alles open. We moeten nog de ruimtes maken: een bar, kleedkamers, douches, de danszaal… We doen zoveel mogelijk zelf, behalve natuurlijk de installatie van de zwevende vloer. Zelf geven we deze vakantie nog zeven weken danskampen: vier in De Panne en drie hier in Lichtervelde. Dus rekenen we ook op vrijwilligers. Onze eigen ouders zijn alvast paraat om bij te springen. Het zal een drukke zomer worden”, beseft Femke.

(Sarah Gadeyne)

Meer info: https://5678.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier