Dansende fonteinen spuiten opnieuw marktkramen onder

“Het water liep langs de luifel het kraam binnen”, zucht Sybille Demeulemeester. © LOO
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Voor de tweede keer in enkele maanden tijd zijn de fonteinen van De Nieuwe Markt in Harelbeke een eigen leven beginnen leiden: ze spoten ‘spontaan’ enkele kramen onder. De Dansende Fonteinen hebben blijkbaar hun naam niet gestolen.

Enkele marktkramers leden schade, zo ook Sybille Demeulemeester die een snoepkraam uitbaat. “Het is de tweede keer dat dit gebeurt. Het water liep langs de luifel het kraam binnen. Alle snoepgoed is totaal ondergespoten en kleeft aan elkaar. Ik kan daar niets meer mee doen.”

Excuses

De burgemeester liet de fonteinen stilleggen tot de stadsdiensten zélf de fonteinen kunnen besturen en is boos. Op de website van Stad Harelbeke staat onderstaande te lezen:

“Het is niet te begrijpen dat we, amper vier maanden na de eerste keer, opnieuw geconfronteerd worden met een fontein die water spuit op een verkeerd moment. En opnieuw ligt de fout bij de firma Aquafontal. Vanuit onze diensten werd een aanpassing van het programma gevraagd zodat de fontein niet werkt tijdens de filmvoorstellingen op de markt (Cinémarkt) deze week. Die aanpassing werd doorgevoerd, maar blijkbaar hebben ze daarbij ook andere instellingen gewijzigd.” “Ondanks de afspraken met Aquafontal worden we nu, tot mijn grote ergernis, opnieuw geconfronteerd met een menselijke fout met vervelende gevolgen voor de marktkramers. Dat is uiteraard heel jammer en in mijn ogen niet goed te praten. Om te vermijden dat we binnen afzienbare tijd opnieuw eenzelfde voorval hebben, liet ik de fontein stilliggen totdat onze eigen diensten de sturing van de fontein zelf kunnen beheren. Die sturing zit nu nog steeds bij Aquafontal. De beloofde noodstop, die we vroegen naar aanleiding van het vorige voorval, hebben we trouwens ook nog niet gekregen waardoor we deze morgen niet onmiddellijk konden ingrijpen. Een hartig woordje met de mensen van Aquafontal dringt zich op. Onze oprechte excuses voor dit vervelende voorval.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten