"Ook tijdens deze moeilijke periode willen we positief blijven", vertelt Ann-Sophie Vandenweghe. "We zorgen ervoor dat onze 800 dansers en alle mensen die het dansen in hun hart dragen niet bij de pakken blijven neerzitten. Langs deze weg dagen we hen uit om onze dansen, die ik samen met Ines Lanssens heb bedacht, zo goed mogelijk na te doen en er een persoonlijke touch aan te geven. Het is de bedoeling om die eigen versie op te nemen en te verspreiden via Instagram, Facebook of TikTok. Er zijn al heel wat enthousiaste reacties op gekomen en die kun je volgen op ons Instagramverhaal. Ook de reacties van ouders zijn hartverwarmend. Die overstelpen ons met WhatsAppfilmpjes van hun dansende kinderen. De leden reageren alvast heel positief en uiten hun dankbaarheid voor ons initiatief." De achterliggende boodschap focust volgens Ann-Sophie in de eerste plaats op gezond bezig blijven. "Waar ook in Roeselare, jong en oud aan het dansen krijgen en tegelijkertijd een glimlach in elke huiskamer te toveren, is een doelstelling die kan tellen."

Conditie onderhouden

"Thuisblijven is geen excuus om onze conditie te laten varen", benadrukt Ann-Sofie. "Met dit soort initiatieven blijft het ritme erin. Ook de lesgevers zelf motiveren elkaar om fit te blijven. We hebben een Messengergroepje aangemaakt waarin we elkaar allerlei workouts geven. Zelf ga ik af en toe lopen, maar ook het bedenken van de dansuitdagingen zorgt voor de nodige fysieke inspanningen. We doen ons uiterste best om de komende weken voor alle thuiszitters nieuwe dansjes te blijven maken. Op maandag, woensdag en vrijdag posten we telkens rond 17 uur een nieuw clipje. Er zit ook wat afwisseling in qua lesgevers, zodat de kinderen hun juf of meester niet te veel moeten missen."

Na overleg met cc De Spil werd beslist dat het driedaags optreden van Induce van begin mei jammer genoeg niet kan doorgaan. "Natuurlijk hopen we die vijf uitverkochte voorstellingen te kunnen verplaatsen naar een andere datum. Dat is voorlopig nog een groot vraagteken. Maar zodra we weer mogen repeteren, vliegen we er met zijn allen opnieuw in", klinkt het hoopvol. (KK)

INDUCE DANCE CHALLENGE 4: Happiness

INDUCE DANCE CHALLENGE 4: Happiness! Hoog tijd voor Challenge 4! 🤩Hopelijk worden jullie hier even vrolijk van als wij. Wil je het met ons delen, héél graag: ga naar Instagram, zet het op je verhaal en TAG INDUCE, dan delen wij het ook. Het liedje is " Don't you worry 'bout a thing" van Trijntje Oosterhuis en kan je vinden op TikTok. SUCCES en vooral be happy! 💃💥#wijzittenookopTikTok #dancechallenge #jufImme #bepositive

Geplaatst door Induce Dans en beweeg op Woensdag 25 maart 2020
"Ook tijdens deze moeilijke periode willen we positief blijven", vertelt Ann-Sophie Vandenweghe. "We zorgen ervoor dat onze 800 dansers en alle mensen die het dansen in hun hart dragen niet bij de pakken blijven neerzitten. Langs deze weg dagen we hen uit om onze dansen, die ik samen met Ines Lanssens heb bedacht, zo goed mogelijk na te doen en er een persoonlijke touch aan te geven. Het is de bedoeling om die eigen versie op te nemen en te verspreiden via Instagram, Facebook of TikTok. Er zijn al heel wat enthousiaste reacties op gekomen en die kun je volgen op ons Instagramverhaal. Ook de reacties van ouders zijn hartverwarmend. Die overstelpen ons met WhatsAppfilmpjes van hun dansende kinderen. De leden reageren alvast heel positief en uiten hun dankbaarheid voor ons initiatief." De achterliggende boodschap focust volgens Ann-Sophie in de eerste plaats op gezond bezig blijven. "Waar ook in Roeselare, jong en oud aan het dansen krijgen en tegelijkertijd een glimlach in elke huiskamer te toveren, is een doelstelling die kan tellen.""Thuisblijven is geen excuus om onze conditie te laten varen", benadrukt Ann-Sofie. "Met dit soort initiatieven blijft het ritme erin. Ook de lesgevers zelf motiveren elkaar om fit te blijven. We hebben een Messengergroepje aangemaakt waarin we elkaar allerlei workouts geven. Zelf ga ik af en toe lopen, maar ook het bedenken van de dansuitdagingen zorgt voor de nodige fysieke inspanningen. We doen ons uiterste best om de komende weken voor alle thuiszitters nieuwe dansjes te blijven maken. Op maandag, woensdag en vrijdag posten we telkens rond 17 uur een nieuw clipje. Er zit ook wat afwisseling in qua lesgevers, zodat de kinderen hun juf of meester niet te veel moeten missen."Na overleg met cc De Spil werd beslist dat het driedaags optreden van Induce van begin mei jammer genoeg niet kan doorgaan. "Natuurlijk hopen we die vijf uitverkochte voorstellingen te kunnen verplaatsen naar een andere datum. Dat is voorlopig nog een groot vraagteken. Maar zodra we weer mogen repeteren, vliegen we er met zijn allen opnieuw in", klinkt het hoopvol. (KK)