Danny Verhaeghe runt voortaan restaurant Galjoen: “Wilde me niet opsluiten met mijn verdriet”

Redactie KW

De 49-jarige Danny Verhaeghe, doorgewinterd binnen de horeca, is de nieuwe manager van het gereputeerde restaurant Galjoen, hartje Nieuwpoortse jachthaven. Danny verloor enkele weken geleden nog zijn vrouw.

Voor Danny Verhaeghe is dit een welkom thuis. Geboren en getogen in Nieuwpoort verliet hij zijn stad in 1986 en koos voor andere oorden, zeg maar, hij volgde de liefde en vestigde zich in De Panne. Hij maakte meteen furore binnen het wereldje van de horeca en werkte zich op tot een zaalmeester van het zuiverste ras en werkte in de meest gerenommeerde zaken. Privé sloeg het noodlot recent toe: eind januari verloor hij plots zijn echtgenote en grote liefde Nathalie.

Zijn wereld stortte in. Samen met zijn zonen Ron (24) en Len (19) bleef hij verweesd achter. Maar het leven gaat verder. “Arne Dooghe, uitbater van Galjoen Bistr’ooh Nieuwpoort (brasserie) en Galjoen Rest’ooh (gastronomie), deed me geruime tijd geleden al een aanbod om het restaurant van Galjoen Nieuwpoort te leiden en uit te werken tot een gastronomische tempel. Na het spijtig overlijden van mijn echtgenote wilde ik me niet opsluiten met mijn verdriet, maar zag deze uitdaging als een uitstekende therapie om er terug boven op te geraken. Tussen de mensen zijn en hen een mooie culinaire belevenis laten genieten is mijn leven”, stelt Danny Verhaeghe.

Terug thuis

Voor de immer levenslustige bijna vijftiger betekent de komst als manager naar Galjoen Nieuwpoort een terugkeer naar zijn geboortegrond. “Het is sinds 1986 dat ik nog in Nieuwpoort werkzaam was. Ik ben blij hier alles terug te mogen beleven. De havengeul, de jachthaven en onder andere de visserskaai roepen jeugdherinneringen op. En nu ik me opnieuw honderd procent kan toeleggen op wat ik het best kan, dat brengt me nieuwe energie. Samen met uitbater Arne Dooghe en chefkok Michael Witwicki wil ik het Galjoen Rest’ooh een eigen ziel geven, een plaats waar je niet alleen goed kunt tafelen, maar tegelijk kan genieten van al hetgeen hier rond te beleven is, met name de unieke jachthavens, de havengeul en als toetje een uniek zicht op de rustplaatsen van de zeehondjes. Subliem, toch?”

Galjoen Nieuwpoort, Watersportlaan 11, 8620 Nieuwpoort, 0477 49 77 07 en 0475 36 27 30. (GKM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier