Danny en Sabrina tonen met knuffelmaaltijden goed hart

Met knuffelmaaltijden willen Danny Cremers (50) en Sabrina Demeyere (45) van ‘Kip aan ’t Spit bij Danny & Sabrina’ de lokale verenigingen een broodnodig steuntje in de rug geven. Omdat alle beetjes helpen in deze moeilijke coronatijden, schenken ze per bestelde zondagmaaltijd 2 euro aan een vereniging of club.

Danny en Sabrina bieden elke zondag aan huis geleverde maaltijden aan, waarvan per maaltijd 2 euro ten goede komt aan een vereniging. © WO

De foodtruck van Danny en Sabrina is een vertrouwd beeld op vrijdag in de Wevelgemse Oleanderstraat en op zondag in de Rekkemse Moeskroenstraat. Ook voor het ondernemerskoppel is het een ondankbaar jaar. “Als traiteur doen we heel wat catering voor scholen, verenigingen en sportclubs. We zagen al die opdrachten wegvallen, maar we willen daar niet aan denken. We moeten gewoon vooruit en doen verder. Risico’s horen nu eenmaal bij het ondernemerschap”, vertelt Sabrina.

“Een gesprekje met de verantwoordelijken van voetbalploeg SV Wevelgem City gaf voor ons de doorslag om een steunactie op te zetten. We hoorden welk rampjaar de verenigingen beleven zonder inkomsten uit drank, tombola’s of kaartingen, met leden die amper van hun lidgeld kunnen genieten en sponsors die geen return voor hun sponsoring krijgen. En zo heeft elke vereniging wel haar zorgen.”

Knuffelmaaltijden

Hoewel Danny en Sabrina zelf ook moeilijke tijden beleven, besloten ze om elke week een lokale vereniging te steunen met knuffelmaaltijden. “Elke zondag kunnen sympathisanten een volledige maaltijd met een halve kip aan ’t spit, frietjes, koude groenten en saus thuis geleverd krijgen voor 12 euro. Per maaltijd gaat er 2 euro naar de vereniging van de week. Op zondagvoormiddag staat onze foodtruck in Rekkem. Van daaruit verdelen onze medewerkers de maaltijden op een coronaveilige manier aan huis.”

De voorbije weken zagen het dierenasiel De Knuffelpootjes Rekkem, Jeugd Rode Kruis Menen en Landelijke Gilde Lauwe-Rekkem al een aardig bedrag op hun rekeningnummer verschijnen.

Breughelkermis

Deze week is Breughelkermis Rekkem de uitverkorene. “We kiezen de verenigingen niet zelf uit, maar laten de keuze over aan een willekeurige klant. Verenigingen uit Groot-Menen, Groot-Wevelgem en Groot-Kortrijk komen in aanmerking.”

“Beroepshalve komen we met heel wat clubs in aanraking, maar helaas hebben we zelf geen tijd om aan het verenigingsleven deel te nemen. Maar we hopen dat we met dit warm initiatief in duistere tijden links of rechts een club een welgekomen duwtje in de rug kunnen geven. Onze actie loopt nog zeker tot Nieuwjaar”, besluit Sabrina.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.