Danny De Coninck stopt na huidig seizoen bij KFC Varsenare

Redactie KW

Na de zege in Vlamertinge behoudt KFC Varsenare de rode lantaarn in eerste provinciale met vijf punten achterstand. Nu komen de Oostkampse buren op bezoek. Kunnen de jongens van Rik Bouckaert opnieuw stunten?

Ruim dertig jaar al biedt Danny De Coninck zijn diensten aan bij KFC Varsenare. Hij is bezig aan zijn laatste maanden als gerechtigd correspondent. “Wat dit seizoen betreft, wil ik nogmaals bevestigen dat we niet opgeven. We blijven streven naar een goede afloop, maar realiteitszin leert ons dat het behoud bijzonder moeilijk wordt met ons jonge team in de sterke hoogste provinciale reeks. Als het in de volgende competitie een reeks lager wordt, zal de club na afloop van de transferperiode gewapend zijn om opnieuw een toonaangevende rol te vervullen. Dat zal dan wel met een nieuwe hoofdcoach zijn, want Rik Bouckaert wordt vervangen door de terugkerende Jo Capelle.”

Nieuwe uitdaging

“Na tien mooie jaren als speler en 18 als jeugdtrainer waren de laatste vier competities als gerechtigd correspondent misschien geen gelukkige keuze. Alhoewel ik de functie op zich graag vervul, gecombineerd met de algemene coördinatie en de begeleiding van het A-team, neem ik een weloverwogen beslissing. Het klikt wonderwel met de mensen van de sportieve kant, maar ik merk ik dat ik met de extrasportieve medewerkers niet steeds op dezelfde golflengte zit en ervaar te weinig schwung en ambitie in de buik van het geheel. Misschien ligt het aan mij: gedrevenheid en engagement blijven de aard van het beestje“, bekent Danny.

De energie is bij hem allerminst op: “Ik hoop snel een nieuwe uitdaging te vinden. Mijn ervaring op diverse vlakken stel ik graag vanaf 1 juni ter beschikking van een ambitieuze vereniging, hetzij als trainer T1 of assistent, hetzij als teambegeleider of administratief medewerker. Zolang er maar een korte lijn is met het veldwerk van het eerste elftal.” (JPV)

Zondag 12 januari om 15 uur: KFC Varsenare – KSV Oostkamp.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier