Dankzij nieuwe drive-in kan Veurne weer genieten van de surfburger

Redactie KW

De surfburger van Lodewijk David (38) en Alexandra Grandjean (31) uit De Panne ligt morgen en zaterdag voor het eerst sinds maanden weer op de grillplaat. Het koppel organiseert een drive-in in Veurne voor al wie zich registreert. Verwacht je aan een lekkere burger maar ook een flinke portie sfeer. Wat dacht je van een mini-party om het weekend mee in te zetten? En dat allemaal coronaveilig.

We vallen meteen met de deur in huis. Registreer je via www.surfburgerdrive-in.com/ en rep je vrijdag of zaterdag naar de drive-in in de Koksijdestraat in Veurne. Waarom? Omdat Lodewijk, Alexandra en hun team je een leuk moment zullen bezorgen. “Terwijl de mensen in hun wagen aanschuiven, nemen we de bestelling op”, legt Lodewijk uit. “Ondertussen zorgt een dj voor een mini-party naast de auto. Videobeelden van surfers op de muur brengen je helemaal in de stemming. Klaar om die surfburger te verorberen in de wagen. Je kan kiezen uit de classic burger met varkensvlees van de Houtemse Vleeshoeve, de beef burger met West-Vlaams rood rund van Hendrik Dierendonck of de veggie burger. Je betaalt 8 of 10 euro. Gegrilde paprika, ui, tomaat, ijsbergsla en uiteraard het unieke sausje maken het tot een lekkere snack. Geen nood, de lekkernij zit voldoende verpakt waardoor de wagen niet zal volhangen met groenten, stukjes vlees en saus.”

Het verhaal achter de surfburger

De surfburger?! Onder surfers aan de Westkust is die genoegzaam bekend. “Als achtjarige stond ik al eten klaar te maken thuis”, lacht Lodewijk. “Ik volgde Latijn aan het college in Veurne maar eten bleef mij interesseren. Een achttal jaar terug kon ik aan de slag in de bar van surfclub Windekind. Ik ben zelf een surfer. Wat is er nu leuker dan nadien te genieten van een pint in de ene hand en een lekkere burger in de andere? En zo gebeurde het. Al snel kende de snack een succes maar na een jaar stopte het verhaal. Of dat dacht ik. Twee kameraden gaven me een oude frituurwagen cadeau zodat ik op evenementen kon toeren met mijn surfburger. Zo gezegd, zo gedaan en nu zijn we vijf jaar verder en geniet ons product de nodige bekendheid. Een tweede, grotere foodtruck stond begin dit jaar klaar om uit te rukken toen plots het coronavirus ons sociale leven voor een groot deel stillegde. Twee of drie events, meer zat er helaas niet in. Gelukkig is de surfburger nog steeds een ‘uit de hand gelopen hobby’. Ik run daarnaast een ander bedrijf dat actief is in de landbouwsector.”

Wekelijkse gewoonte

Maar het koppel blijft niet bij de pakken zitten. Lodewijk en Alexandra misten het contact en bedachten een coronaveilige drive-in. “Als dit aanslaat, maken we er een wekelijkse gewoonte van. We denken erover na om ons met surfburger te settelen maar we wachten af hoe deze onzekere periode verder evolueert”, legt Lodewijk de ambities bloot.

En dat de surfburger niet zomaar een snack is, bewijst topchef Willem Hiele. “Hij heeft me al een paar keer gevraagd om bij hem onze burger als late night snack te serveren. Als een chef als Hiele dan zegt dat onze burger de beste streetfood burger is die hij ooit heeft gegeten, dan bloos je wel even. Zo’n compliment kan tellen.” (GUS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier