Dankzij Eva Baete kan je toch je hoofd laten zien bij oma en opa

Eva verkoopt onder andere postkaarten in haar webshop Hippie Hooray. © (AN)
Redactie KW

Kortrijkzane Eva Baete (23) is een van die mensen die de coronacrisis en de bijhorende verplichte quarantaine net iets draaglijker maakt. Via haar webshop Hippie Hooray kan je handgemaakte postkaartjes versturen met daarop een portret van jezelf of iemand die je graag ziet. De kaartjes worden gedrukt op gerecycleerd papier en voorzien van een persoonlijke boodschap.

Voor sommigen beginnen de quarantaine en het bezoekverbod in woonzorgcentra wat door te wegen. Wie graag zijn of haar hoofd (op een veilige manier) wil laten zien bij de grootouders, kan dat gelukkig wel doen, dankzij Eva. “Toen de crisis uitbrak, ben ik wel even geschrokken en heb ik mijn webwinkel een tijdje gesloten”, vertelt ze. “Maar al snel besefte ik dat ik wil helpen door te doen waar ik goed in ben. Daarom lanceerde ik een oproep voor gepersonaliseerde portretten op mijn persoonlijke Facebookpagina. Daar kwamen heel wat reacties op, dus besliste ik om de portretten ook aan te bieden via mijn website. Niet veel later kwamen daar de postkaartjes bij. Veel mensen willen nu immers contact houden met elkaar. Dat kan natuurlijk digitaal, maar zeker voor oma en opa heeft een papieren kaartje nog zijn charme”, klinkt het enthousiast.

Eva startte zo’n twee jaar geleden met haar webshop Hippie Hooray, toen ze nog Digital Design and Development studeerde aan de Hogeschool West-Vlaanderen in Kortrijk. “Oorspronkelijk ben ik van Oost-Vlaanderen. Mijn vriend werkt hier in de buurt, dus ben ik blijven plakken. Ik had destijds het gevoel dat niemand echt illustrators nodig had, maar wilde toch mijn eigen werk kunnen aanbieden. Ik ben toen zonder al te veel plannen gestart met een eigen webwinkel.”

Een gepersonaliseerd postkaartje van Eva en haar vriend.
Een gepersonaliseerd postkaartje van Eva en haar vriend.© Hippie Hooray

Die webwinkel groeide ondertussen uit tot een platform waar je originele, veelal handgemaakte geschenkjes kan vinden, zoals sokken, handtassen, zakdoeken en accessoires. Eva ontwerpt elke tekening zelf. “Alles is ook ecologisch, veganistisch en wordt zo veel mogelijk gemaakt door Belgische fabrikanten. Zo hoop ik mijn steentje bij te dragen voor een betere wereld”, vult ze aan.

“Ik hoopte om deze maand een crowdfunding te kunnen lanceren voor mijn lentecollectie, die zou draaien rond nieuw leven en baby’s. Daar had ik erg veel werk ingestoken, maar gezien de omstandigheden zal het een late zomercollectie worden.”

Zeker voor oma en opa heeft een papieren kaartje nog zijn charme.

Toch staan er voor Eva nog heel wat spannende veranderingen op de planning. “Recent ben ik ook begonnen met de styling voor feestjes. De uitnodigingen, het menu, een poster,… Ik ontwerp het allemaal op maat van de klant. In de toekomst zou ik graag hele feesten inrichten, met tweedehands spullen.

Ik zit nog vol ideeën. Helaas is 90 procent daarvan slecht”, lacht Eva. “Gelukkig houdt mijn vriend me met beide voetjes op de grond. Voorlopig blijf ik dus wel aan de slag, ondanks de crisis. Ik haal te veel plezier uit mijn werk om ermee te stoppen.” (AN)

Info: www.hippiehooray.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier