“Dankzij de quarantaine kreeg ik het lef om professioneel iets met bakken te doen”

© (Foto MVN)
Redactie KW

Enkele taarten tijdens de lockdown en een paar populaire foto’s op sociale media. Dat was hét recept voor de Brugse Amber Berghman (25) om haar eigen zaakje uit de grond te stampen. “Ik bak al sinds ik klein ben. Dankzij de quarantaine kreeg ik het lef om er ook professioneel iets mee te doen”, zegt ze.

U heeft ze vast wel zien passeren op sociale media tijdens de lockdown, de vele foto’s van zelfgebakken taarten of cupcakes. Bakken leek tijdens de algemene quarantaine wel even een nationale sport. Ook Amber Berghman uit Brugge dook haar keuken in en werkte zich in het bloem. En ook zij deelde haar creaties op haar sociale mediakanalen. “Ik ben eigenlijk begonnen met het posten van recepten van dingen die ik maakte”, zegt ze. “Mensen maakten dat thuis na en reageerden opvallend positief. Ze vroegen me eigenlijk om er iets mee te doen tot ik er zelf ook van overtuigd geraakte (lacht).”

Amber volgde na haar studies een opleiding “Kok en Kelner” in hotelschool Spermalie. Momenteel werkt ze in een horecazaak in het Brugse. Maar sinds kort heeft ze dus ook officieel een bijberoep: Lemon and Peach. “In de keuken is het een balans zoeken tussen zuur en zoet. En dat wil ik met die naam uitdrukken. Daarnaast vind ik het ook gewoon heel leuk klinken.”

De horeca is al een tijdje opnieuw open, maar Amber blijft na haar uren duchtig bakken. De bestellingen lopen voorlopig behoorlijk vlot. Ze maakt taarten en gebakjes in allerlei vormen en kleuren. En ondertussen blijft ze via haar sociale media ook nu en dan een recept verklappen. “Ik had aanvankelijk een beetje schrik om de sprong te wagen. Voorlopig is het dan ook enkel in bijberoep. Maar tot nu toe mag ik echt niet klagen over de respons. Ik bak eigenlijk al van zolang als ik me kan herinneren. Dus ik durf wel zeggen dat het echt een passie is. Het klinkt een beetje vreemd, maar ik had die lockdown echt nodig om mijn moed bijeen te rapen. De quarantaine heeft mij echt wel iets positiefs bij gebracht: mijn eigen zaakje. En dat is al altijd een droom van mij geweest.”

Wie Amber haar creaties wil bewonderen of meer informatie wil, kan terecht op haar Instagram-pagina @lemonandpeach_ of kan mailen naar hello@lemonandpeach.be. Maar ook wie wil proeven kan binnenkort zijn of haar hart ophalen. “Ik ben van plan om binnenkort een kennismaking te organiseren. Dan kunnen mensen op een coronaproof manier komen proeven. Maar een precieze datum daarvoor moet ik nog prikken.”

(TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier