Dankwoorden voor vrijwilligers WZC Riethove en LDC Oudenburg

© foto LIN
Laurette Ingelbrecht

Maandagavond werden de Oudenburgse vrijwilligers getrakteerd op een drink en een geschenk om het nieuwe jaar in te luiden en als dank voor hun grote inzet.

Ze zijn intussen al met meer dan 80 die zich inzetten om het de bewoners van het woonzorgcentrum en de gebruikers van LDC Biezenbilk naar hun zin te helpen maken.

Sommigen staan achter de bar van de cafetaria, anderen helpen bij het opdienen van de maaltijden en helpen zij die het moeilijk hebben met zelfstandig eten. Ook gaan ze in de zomer geregeld met de rolwagens op stap door Oudenburg. Ze zijn ook de steun en toeverlaat van het personeel, dat vaak handen tekort komt.

“Vrijwilligers maken het verschil. Dat was in 2011, het Europese Jaar van de Vrijwilliger, de slogan. En die blijft vandaag nog altijd actueel”, aldus Romina Vanhooren, voorzitter van het bijzonder comité en schepen. “Vrijwilligers doen hun werk belangeloos, omdat ze zin hebben om te helpen, uit solidariteit met wie het nodig heeft. En zelf hebben ze er ook plezier in.”

“Vrijwilligers verrichten activiteiten niet voor zichzelf, maar voor andere mensen. Ik wil dan ook nogmaals benadrukken hoezeer we jullie inzet appreciëren”, aldus nog Romina Vanhooren. (LIN)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.