Daniel en Sonja uit de Madonna vieren gouden jubileum

© RB
Robert Barthier
Robert Barthier Medewerker KW

Daniel De Gryse (70) en Sonja Goegebeur (69) vierden in beperkte familiekring hun gouden huwelijksjubileum.

Daniel groeide op in Klerken als zoon van André De Gryse en Simonne Sonneville en broer van Andrea, Denise, Bernice en Martine. Hij studeerde af als schrijnwerker-meubelmaker aan de KTA-middenschool in Diksmuide en tijdens zijn eerste job maakte hij meubels en doodskisten bij Cora.

“In 1973 ging ik aan de slag bij de firma Trybou in Staden, waar ik ook met pensioen ging”, vertelt Daniel.

Sonja groeide op op de Vijfwegen in Staden bij haar ouders André en Maria Goegebeur-Deconinck. Herman (+), Jonny en Freddy zijn haar broers, Greta haar zus. Sonja werkte als naaister bij Meersseman in Hooglede, bij Lee in Gits en bij Levis in Ieper. “Ondertussen hielp ik ook 29 jaar mee opdienen in feestzaal Caracas in Langemark”, zegt Sonja.

“Onze eerste ontmoeting was nogal speciaal”, herinnert Daniel zich. “Ik was gekazerneerd op de Vijfwegen en Sonja wandelde daar toevallig voorbij. Ik stond langs de binnenkant en zij aan de buitenkant van de omheining. We sloegen een babbeltje en voelden ons van meet af aan tot elkaar aangetrokken. Op 10 november 1972 stapten we in het huwelijksbootje.”

Het huwelijk werd gezegend met twee kinderen: Saskia is gehuwd met Andy Bryon en Nancy met Christof Thorrez. De kleinkinderen zijn Jonas, Lisa, Seppe en Febe.

“Nu we met pensioen zijn, doen we het wat rustiger aan. Maar we gaan toch nog regelmatig helpen met onze kinderen, die zelfstandig in de bakkersstiel of de ijsjes- en taartenhandel werken.”

Sonja is nog bestuurslid van Samana en Daniel is nog altijd een verwoed vinkenliefhebber bij de Houthulstse Woudzangers. Op de foto zien we v.l.n.r. Maarten Bulthé, Andy Bryon, Lisa Bryon, Saskia De Gryse, de kerstman, accordeonist Wilfried Declerck, Jonas Bryon en het gouden paar Sonja Goegebeur en Daniel De Gryse.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier