Dancing Holiday Club in Geluveld mag heropenen

Dancing Holiday Club trekt vooral Franse bezoekers aan. (foto ZB)
Redactie KW

Dancing Holiday Club aan de rotonde in de Menenstraat in Geluveld gaat het laatste weekend van januari opnieuw open. Dat werd ons bevestigd door de Franse eigenaar Adrien De Sousa.

“Alles wat moest gebeuren, is gebeurd en alles wat moest betaald worden, is betaald. Niets staat ons nog in de weg om de zaak opnieuw te openen en dit gebeurt eind januari. We hebben ons lesje geleerd“, aldus eigenaar Adrien De Sousa. Eind september vorig jaar vielen de politie en de sociale inspectie er voor de tweede keer in anderhalf jaar binnen.

De eerste razzia in 2018 kwam er na klachten van buren over onder meer nachtlawaai, auto’s met gierende banden en wildplassen. Tijdens de eerste inval werden kleine hoeveelheden drugs aangetroffen en er werden ook inbreuken op de sociale wetgeving vastgesteld omdat vijf werknemers niet aangegeven bleken. De uitbater kreeg hiervoor een boete van 24.000 euro waarvan een kwart effectief moest betaald.

Tweede inval

Burgemeester Sioen liet toen na een gesprek met de eigenaar en zijn eigenaar en zijn advocaat de zaak voor een maand sluiten in de hoop dat de problemen daarmee van de baan zouden zijn. Niets was echter minder waar, want bij een tweede inval van politie en sociale inspectie werden opnieuw inbreuken vastgesteld in het kader van de sociale, arbeids-, wapen- en drugswetgeving. Er werden toen 17 personen opgepakt die hun identiteit niet konden bewijzen en er werden vier geseinde personen aangehouden. De dancing werd voor onbepaalde tijd gesloten. Nu zijn volgens de eigenaar alle gerechtelijke procedures doorlopen, boetes betaald en kan de zaak eind januari weer open .”

“Kunnen heropening niet verhinderen”

“Alles zal nu volgens het boekje verlopen”, belooft de eigenaar. Burgemeester Dirk Sioen reageert zeker niet enthousiast. “Voor mij, en dat geldt ook voor de buurtbewoners, mocht de zaak gesloten blijven. Ik heb de dancing eerlijk gezegd liever niet op ons grondgebied, maar wettelijk is alles nu weer in orde en dus kunnen we de heropening niet verhinderen. Maar de eigenaar weet dat alles regelmatig grondig zal gecontroleerd worden en bij de minste overtreding gaan we opnieuw optreden”, waarschuwt de burgemeester. (NVZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier