Dancefestival Land of Love herrijst in Torhout met 4.000 aanwezigen

Het is de bedoeling om het hoofdpodium weer spectaculair aan te kleden. Met maximum 4.000 aanwezigen zou Land of Love weleens snel uitverkocht kunnen zijn.©Johan Sabbe
Het is de bedoeling om het hoofdpodium weer spectaculair aan te kleden. Met maximum 4.000 aanwezigen zou Land of Love weleens snel uitverkocht kunnen zijn.©Johan Sabbe
Johan Sabbe

Geen vierde editie van Land of Love vorig jaar, als gevolg van een niet-muzikaal virus met toch veel noten op de zang. Dit jaar, op zaterdag 28 augustus, heeft op de weide langs de Steenveldstraat in Torhout echter de herkansing plaats. Weliswaar met maar drie in plaats van vijf podia en een maximum van 4.000 aanwezigen.

Voor de editie van 2019 haalde het dancefestival vlot de kaap van de 7.500 bezoekers en dus werd er in 2020 op minstens 10.000 mensen gemikt, zelfs voor het eerst met een tweede festivaldag en een camping. Maar toen corona de kop opstak, was het meteen uit met de pret. Het grootschalige, tweedaagse festival wordt nu verschoven naar de lustrumeditie in de zomer van 2022, want dit jaar wordt het met één dag en 4.000 bezoekers al een hele heksentoer om alles volgens de coronaregels georganiseerd te krijgen.

Toegangsprijs verminderd tot 36 euro

“Om het logistiek en financieel haalbaar te houden, zal de komende editie van 28 augustus zich beperken tot drie podia waarop de dj’s hun ding doen”, zegt Frederick Muys namens Land of Love. “In deze tijden is het vinden van sponsors moeilijker dan ooit, maar gelukkig kunnen we blijven rekenen op een aantal vaste partners. Het hoofdpodium wordt spectaculair aangekleed in het thema Renaissance, de verrijzenis van ons festival. Daarnaast pakken we uit met de Rocktent en de Retrotent. Onder geen enkel beding willen we inboeten aan beleving. We zorgen ervoor dat iedereen een fantastische dag kan meemaken.”

We zullen de ticketverkoop in de loop van volgende week opstarten

“Aangezien het straks om een wat afgeslankte editie gaat, maken we onze toegangsprijs goedkoper: 36 euro in plaats van voorheen 45 euro. Zij die al een kaartje voor 2020 gekocht hadden, zullen hun ticket kunnen omzetten naar een credit . Dat geld mogen ze gebruiken voor een kaartje voor naar keuze de editie van 2021 of 2022. Ze kunnen het credit ook gebruiken voor drankbonnen. We zullen de ticketverkoop in de loop van volgende week opstarten. Met een maximum van 4.000 aanwezigen en de grote festivalhonger na de coronalockdown gaan we ervan uit dat ons evenement snel uitverkocht zal zijn.”

Volop aan het werk om line-up samen te stellen

Hoe het hoofdpodium er zal uitzien, willen de organisatoren geheim houden tot de festivaldag zelf. Met het thema Renaissance kunnen ze heel wat kanten op. Zo’n wedergeboorte opent perspectieven voor iets moois en iets bijzonders.

“We zijn momenteel druk bezig met het samenstellen van de line-up”, vervolgt Frederick. “We zullen proberen om zoveel mogelijk artiesten die we voor de editie van 2020 geboekt hadden, weer op de affiche te krijgen. Intussen zoeken we ook medewerkers, zowel voor de opbouw van de weide, als voor de festivaldag zelf. Vele handen maken licht werk.”

Info: Land of Love

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.