Dance-festival Hype-O-Dream onthult de meest gênante festivalfeiten

© Hype-O-Dream
Redactie KW

De festivalperiode is bijna aangebroken: duizenden festivalgangers komen elke zomer samen op de Belgische weides om te genieten van bands, DJ’s en een feestje te bouwen. Hype-O-Dream ging op zoek naar de zotste verhalen van Vlaamse festivalgangers.

What happens at the festival stays at the festival… of toch niet? Het eendaagse dance festival Hype-O-Dream in Waregem deed onderzoek via een enquête naar de gênante festivalverhalen, wat de feestgangers zoal verliezen op de weide en de populairste festival outfits. De enquête werd afgenomen bij 262 festivalgangers waarvan 54% mannelijke en 46% vrouwelijke respondenten.

Eén van de meest opmerkelijke resultaten? Maar liefst 46% kuste al eens met een vreemde op de festivalweide. En daar bleef het voor sommigen niet bij… Zo geeft 33% van de respondenten aan dat ze ooit al eens seks hadden op een festival, waarvan drie vierde in een festivaltent. De resterende feestbeesten konden zich echter niet inhouden waardoor 10% het ooit al eens op de festivalweide heeft gedaan en 15% deed het gewoon op het dichtstbijzijnde dixie toilet. Een op drie van de respondenten die ooit al eens seks hadden op een festival gaf aan dat zijn of haar wild avontuurtje zonder bescherming verliep. Daarnaast zijn er nog meer dingen die de festivalganger wel eens vergeet. Zo heeft 20% last van de zogenaamde festivalfoto black-out. Dit fenomeen treedt op bij festivalgangers die net iets te hard feestten waardoor ze gebeurtenissen op foto’s die ze achteraf op sociale media tegenkomen zich niet meer herinneren.

The Dixie

Je komt ze tegen op elk festival – en op eender welk groot openbaar evenement. Hét dixie toilet. In nuchtere toestand is het niet de meest favoriete plaats maar wel een bron van heel wat gênante verhalen zo blijkt. Als je denkt dat je de enigste bent met een vervelend dixie verhaal dan moeten we je helaas teleurstellen… er zijn namelijk nog festivalgangers die ooit al eens te laat op de dixie arriveerde. Een op vijf van de respondenten bleef ooit al eens veel te lang zitten in een dixie omdat ze in slaap waren gevallen. Een van de meest voorkomende dixie verhalen is wanneer de deur wordt opengetrokken wanneer je bezig bent met je boodschap. Check of het slotje er goed in zit.

Festival fashion feeling

Bijna de helft van de vrouwelijke festivalgangers gaat een nieuwe outfit kopen om vervolgens gewoon in een basic outfit met sneakers het festivalgras te betreden. Toch zijn vrouwen liever voorbereid wanneer het weer hun parten zou kunnen spelen. Zo nemen 17% van de respondent waterbestendige schoenen mee. Wanneer de festivalzak wordt gepakt hoort een pyjama daar voor vele niet in. Meer dan de helft van de festivalbezoekers laat zijn of haar pyjama liever thuis. De favoriete blijkt gewoon hun ondergoed te zijn waar ze de hele dag in gefeest hebben. Ook overdag hebben enkele mannen liefst zo weinig mogelijk aan hun lichaam. 10% van de mannelijke respondenten reageerde dat hun favoriete outfit gewoon hun bloot bovenlijf is.

Hopeloos verloren

Iedereen heeft op een festival ooit al wel eens iets verloren. Van het bewustzijn tot die leuke zonnebril die je net had gekocht. Helemaal onderaan op de lijst van wat Vlamingen verliezen op festivals, staan de respondenten die daar ooit hun V-card hebben achtergelaten. Een kleine 5% van de respondenten deed het ooit voor de eerste keer op een festival. Daarnaast verliest zo’n 20% van de festivalgangers wel eens hun gevoel voor hygiëne. Een op vijf doucht zich niet tijdens een festivalweekend. Op de derde plaats staat geld. Een kleine 40% geeft aan ze ooit al eens gemiddeld 70 euro verloren tijdens het feesten. Wat festivalgangers het tweede meeste verliezen op de weide zijn hun vrienden. Ken je het gevoel dat je helemaal los gaat op je favoriete house beats en plots je vriendengroep niet meer naast je staat? Wel, bijna de helft van de respondenten heeft dit ook ooit al meegemaakt. Maar wat festivalgangers het meeste kwijtspelen zijn…. drank- en eetbonnen. Meer dan de helft van de respondenten speelde ooit als eens zijn consumptiebonnen kwijt op de weide. Een goede tip dus als je op de weide staat. Kijk eens op de grond, de kans is heel groot dat je daar wat bonnen kan vinden.

Wil je deze zomer liever bespaard blijven van de gênante verhalen? Hou dan zeker rekening met drie awkward free festivaltips: Beland nooit meer in een verkeerde tent en koop je tent in een originele felle kleur. Zit je op het dixie toilet, check dan altijd zeker of het slotje er goed inzit! En als laatste, steek je consumptiebonnen op een veilige plaats.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier