Dance-Control Kuurne valt meerdere keren in de prijzen

foto BRU© BR1
foto BRU© BR1
Redactie KW

Dance-Control Kuurne is er onlangs in geslaagd om met enkele internationale wedstrijden het verschil te maken. Yente Lampaert (12) uit Kuurne en haar danspartner Lise Dumont (12) uit Ooigem werden laureaat binnen hun categorie op de internationale wedstrijd Global Dance Open.

Dance-Control Kuurne bewees de afgelopen weken dat het ook op virtuele wedstrijden goed kan scoren. Een eerste plaats in de categorie ‘Urban Juniors Worldwide’ op de internationale wedstrijd Global Dance Open voor Yente Lampaert uit Kuurne met danspartner Lise Dumont is daar alvast het levendig bewijs van.

Daarnaast was er ook nog een derde plaats weggelegd voor de meisjes in de hele ‘streetcategorie’ en dit mede dankzij hun coach Ryannen Vanhulst. Maar ook Nelle Vanhauwaert uit Kortrijk stelde als enige Belgische niet teleur en behaalde een verdienstelijke tweede plaats in de goedgevulde jazz categorie. Zo laat ze landen als Gibraltar, Israël en Hong Kong achter zich.

“Het is niet evident om momenteel deel te nemen aan danswedstrijden”, opent Sara Delen, stuwende kracht achter Dance-Control. “Corona zorgt er immers voor dat geen enkele wedstrijd fysiek kan plaatsvinden. Daarom werd overgestapt op virtuele finales. Dit opende extra mogelijkheden voor Dance-Control gezien we op deze manier nu tot ver over onze landsgrenzen heen kunnen deelnemen aan wedstrijden. Het principe bestaat erin om digitaal een danschoreografie op te nemen en dit in te sturen naar de wedstrijdjury.”

Feedback opgevolgd

Yente Lampaert (12) en haar danspartner Lise Dumont (12) uit Ooigem werden laureaten in de categorie ‘Urban Juniors Worldwide’. Voor beide jongedames alvast de kers op de taart op hun strak trainingsschema die ze erop na houden.

“Niettegenstaande de wereldwijde concurrentie groot was op de wedstrijd, viel onze choreo duidelijk in de smaak bij de wedstrijdjury”, weet Yente Lampaert. “Wekelijks spenderen Lise en ikzelf zo’n 8 uur aan danstraining per week. Daarbij worden we goed begeleid door onze coach Ryannen Vanhulst. De afgelopen wedstrijden waaraan we deelnamen, hebben we steeds de feedback die we kregen goed opgevolgd, waardoor we duidelijk beter zijn geworden. Onze hoge score leidde eveneens tot een uitnodiging aan het gala-event verbonden aan de wedstrijd waarop alle topscorende deelnemers waren uitgenodigd, een unieke ervaring!”

Van 40 naar 500 leden

Naast Lise en Yente vielen op deze zelfde wedstrijd ook nog Nelle Vanhauwaert uit Kortrijk, die verdienstelijk tweede werd in de goedgevulde jazz categorie en Romie die op de derde plaats eindigde op de Global Dance Open in een choreografie van Mairin Gerryn uit IPB 2, de intensieve dansopleiding binnen Dance-Control met het accent op ballet en contemporary.

Dance-Control Kuurne startte 11 jaar geleden met zo’n veertigtal leerlingen. Vandaag telt de dansschool zo’n 500 leden waarvan er een tachtigtal op wedstrijdniveau dansen. Naast recreatieve dans kan je er eveneens heen voor een intensief aanbod.

(BRU)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier