Dan toch theaterwandelingen in Westouter

© EF
Redactie KW

Nadat eerder het theaterfestival Spots op West in Westouter werd afgelast, komen er nu toch theaterwandelingen in het dorp. Ze komen er nadat de Nationale Veiligheidsraad begin juni het licht op groen zette voor kleinschalige culturele activiteiten.

Het vervangprogramma vindt plaats op zaterdag 11 juli en zondag 12 juli. Er worden twee verschillende wandelingen aangeboden: ‘Cour’ en ‘Jardin’. Elke tocht volgt een ander wandelparcours en met telkens vier voorstellingen. Elke wandeling duurt 2,5 uur en start aan het DOP van Westouter. Op zaterdag is dat om 17 uur en daarna om het uur tot 19 uur. Op zondag wordt gestart om 15 uur en dan om het uur tot 17 uur. Openbare toiletten en sanitair zijn enkel aanwezig op het DOP.

Vanwege de coronamaatregelen zijn er geen eet- of drankstandjes voorzien. Tijdens de wandeling komen verschillende theaterdisciplines aan bod: teksttheater, monoloog, figurentheater en komedie. In één van de voorstellingen zien we Jos Vandemaele, die in het dorp woont, aan het werk. Hij brengt het verhaal van Père Joseph van de abdij Sainte-Marie du Mont die dienstdoend voorganger is in de Sint-Eligiusparochie Westouter en geeft de theaterliefhebbers een inkijk in het kloosterleven in Vlaanderen en de kerk in West-Europa.

Tijdens de voorstellingen worden de geldende hygiënische regels gerespecteerd. Zo wordt de afstand tussen spelers en publiek en tussen het publiek onderling gehandhaafd en zijn zowel voor als tijdens de wandelingen de nodige handgels en ander beschermingsmateriaal aanwezig.

(MD)

Tickets aan ?15 (25? voor een duoticket) via www.opendoek.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier