"Ik kreeg schrik toen we maandag ontdekten dat er zeepresten werden ontdekt in een van de zes ovens waarin de fishsticks werden gebakken die op het dagmenu stonden", gaat Brecht verder. De vrijdag voordien ging die oven stuk. Zaterdag kwam een externe firma langs voor de herstelling. "Na het bakken troffen we de zeepresten in poedervorm aan. Dat toont aan dat de zeep niet verspreid werd. We hebben onmiddellijk alle scholen ingelicht."

De vele tientallen telefoontje hadden hun effect. "Bijna niemand had de sticks gegeten. "Net zoals de vorige keer hebben we snel en transparant gecommuniceerd. Dat werd ook nu weer geapprecieerd. Er is geen paniek geweest, de toestand is trouwens perfect onder controle." De zaakvoerder lichtte ook het FAVV in. "Men moet zich geen zorgen maken. Onderzoek wees uit dat het achtergebleven zeepproduct bestaat uit drie ingrediënten met een zogenaamd E-nummer. Dat is toegelaten voor gebruik in de voedingsindustrie", luidt het daar. "Er is enkel een risico als de zeep in grote concentraties wordt ingenomen. Dat is bij ons sowieso uitgesloten", aldus Vervaeck.

(PVH)

"Ik kreeg schrik toen we maandag ontdekten dat er zeepresten werden ontdekt in een van de zes ovens waarin de fishsticks werden gebakken die op het dagmenu stonden", gaat Brecht verder. De vrijdag voordien ging die oven stuk. Zaterdag kwam een externe firma langs voor de herstelling. "Na het bakken troffen we de zeepresten in poedervorm aan. Dat toont aan dat de zeep niet verspreid werd. We hebben onmiddellijk alle scholen ingelicht."De vele tientallen telefoontje hadden hun effect. "Bijna niemand had de sticks gegeten. "Net zoals de vorige keer hebben we snel en transparant gecommuniceerd. Dat werd ook nu weer geapprecieerd. Er is geen paniek geweest, de toestand is trouwens perfect onder controle." De zaakvoerder lichtte ook het FAVV in. "Men moet zich geen zorgen maken. Onderzoek wees uit dat het achtergebleven zeepproduct bestaat uit drie ingredi├źnten met een zogenaamd E-nummer. Dat is toegelaten voor gebruik in de voedingsindustrie", luidt het daar. "Er is enkel een risico als de zeep in grote concentraties wordt ingenomen. Dat is bij ons sowieso uitgesloten", aldus Vervaeck.(PVH)