Dan toch kermisplezier in Zonnebeke in september: “Inwoners hebben er echt nood aan”

Burgemeester Dirk Sioen. © ZB
Redactie KW

De kermis in het eerste weekend van september kan dan toch doorgaan in Zonnebeke. Eerder was bepaald dat alle gemeentelijke activiteiten tot 31 oktober werden afgelast. “We voelen aan dat de mensen er echt nood aan hebben”, zegt burgemeester Sioen.

“Uit mijn vele contacten met de bevolking blijft dat vooral met gezinnen er naar uitzien. Iedereen heeft , wat begrijpelijk is , veel moeten missen en ziet uit maar meer sociale contacten . Daarom hebben we als bestuur besloten de kermis toch te laten doorgaan, maar dan volledig volgens de coronamaatregelen. Er wordt gewerkt aan een duidelijk circulatieplan en de gemeentelijke diensten zullen toezien dat er niet teveel mensen aanwezig zijn en zorgen voor een regeling. De kermiskramers reageren alvast enthousiast en we hopen dat ook de bevolking ons initiatief zal weten te appreciëren. Gemakkelijk is het niet maar we gunnen het iedereen,” zegt burgemeester Sioen.

Ook Passendalekermis

Zonnebekekermis zal doorgaan op vrijdag 4, zaterdag 5, en zondag 6 september. Het marktplein zal afgesloten worden op vrijdag van 18 tot 22 uur en op zaterdag en zondag van 16 tot 22 uur. ” Om de hinder voor de winkeliers in de Langemarkstraat tot een minimum te beperken, zal iedereen die via die straat het marktplein wil bereiken dit moeten doen via de Schoolweg. Zo blijft de straat vrij voor mensen die de winkels willen aandoen. We zijn blij dat we dit kunnen realiseren voor de bevolking. Iedereen heeft er echt nood aan. Later in september zal ook Passendalekermis doorgaan volgens de nodige regels en nu al hebben foorkramers gezegd ook te willen afzakken naar Bamiskermis in Beselare. Die kermis was op sterven na dood en zo willen we er opnieuw leven in blazen. De andere gemeentelijke activiteiten blijven, zoals eerder werd beslist geschort tot 31 oktober, tenzij de nationale maatregelen soepeler worden”, aldus burgemeester Dirk Sioen (#Team8980). (NVZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier