Dan toch geen zomerkermis in Adegem

© belga
Redactie KW

De foorkramen die voor de zomerkermis van dit weekend in Adegem waren aangekomen zijn opnieuw moeten vertrekken. Het Maldegems schepencollege is na overleg met de PZ Maldegem donderdag teruggekomen op haar beslissing om de kermis in Adegem toch te laten doorgaan.

Samen met zijn Adegems feestcomité had voorzitter David Storm in april al beslist dat er, door de beperkingen die door de coronamaatregels werden opgelegd, dit jaar geen kermisprogramma voor de zomerkermis (11, 12, 13 en 14 juli) zou worden opgemaakt.

Na de versoepeling van de die coronamaatregelen hebben de foorkramers het Maldegems schepencollege gevraagd om hen toch toestemming te verlenen om tijdens het kermisweekend in Adegem te staan. Zij verzekerden schepen van feestelijkheden Peter Van Hecke (Open VLD) dat zij er alles zouden aan doen om aan de coronanormen te voldoen.

Daarop zette het schepencollege woensdagnamiddag het licht op groen voor de foorkramers. Op het moment dat de eerste foorkramen donderdagvoormiddag hun plaats al innamen was er overleg tussen delegaties van het schepencollege en de PZ Maldegem.

Te kleine ruimte

Na die bijeenkomst besliste het schepencollege terug te komen op haar beslissing van woensdag. “Tijdens het overleg is gebleken dat gezien de kleine ruimte waarop de kermis doorgaat er slechts 75 personen op en tussen de kermisattracties zouden mogen zijn. Op die bepekte ruimte ook nog een circulatieplan uitwerken dat er voor zorgt dat de mensen tijdens hun wandeling door de kermis elkaar niet moeten kruisen is onmogelijk. Op basis van die argumenten die ons door de politie werden aangereikt, konden wij niet anders dan op onze beslissing van woensdag terugkomen”, verduidelijkte burgemeester Bart Van Hulle (Open VLD) de beslissing van het Maldegems schepencollege. (LV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.