Dan toch geen Kookeet eind september in Brugge: “Nu nadenken over alternatief”

Een sfeerbeeld van de vorige editie. © Davy Coghe
Redactie KW

Eind september zou Kookeet plaatsvinden in het Grootseminarie van Brugge, maar de coronacrisis heeft er anders over beslist.

Het Kookeetteam van Brugge Plus is al sinds september vorig jaar vol enthousiasme bezig met de voorbereidingen van het festival. De coronacrisis heeft uiteraard ook een impact op Kookeet. De voorbije weken heeft Brugge Plus dan ook verschillende scenario’s onderzocht om het festival coronaproof te maken.

“We moeten echter ook realistisch zijn. Het gloednieuwe concept dat we eind september willen presenteren in het Grootseminarie, namelijk een culinair parcours met diverse eetbelevingen waar mensen elkaar ontmoeten en samen genieten van de gerechten van de Brugse topchefs, valt helaas moeilijk te rijmen met de opgelegde en nodige veiligheidsmaatregelen”, aldus burgemeester Dirk De fauw.

Kosten en energie gespaard

Alle maatregelen in acht genomen is het niet veilig om op één plek duizenden mensen samen te brengen. Burgemeester Dirk De fauw: “Deze beslissing wordt nu genomen omdat de organisatie op het punt staat engagementen met diverse leveranciers, sponsors en stakeholders te maken. Door deze beslissing nu te nemen besparen we voor iedereen – zowel voor het stadsbestuur als voor de chefs – onnodige kosten, tijd en energie.”

Volgens de chefs was het niet haalbaar om de charme van het event te behouden met de huidige maatregelen

“De afgelasting van Kookeet komt er mede op vraag van de chef-koks”, weet burgemeester Dirk De fauw nog. “Volgens hen was het niet haalbaar om de charme van het evenement te behouden met de huidige maatregelen. De locatie en het concept blijven in de toekomst behouden, enkel de editie van 2020 wordt geannuleerd.”

“Kookeet zal dit najaar niet helemaal van het toneel verdwijnen. De komende weken neemt Brugge Plus de tijd om na te denken hoe ze de Brugse gastronomie verder kan promoten en de Brugse chefs onder de aandacht kan blijven brengen. Van zodra hier meer nieuws over is, zullen we hierover communiceren”, zegt Pablo Annys, schepen van Werk en Ondernemen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.