Dan toch geen kermis in Rumbeke en Beveren, stad neemt extra maatregelen

De kermis in Rumbeke wordt in laatste instantie afgelast wegens een te groot risico. Het wordt een jaartje extra wachten om oliebollen te smullen of eendjes te vissen. © (foto SB)
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

De geplande kermis in Rumbeke en Beveren in het eerste en tweede weekend van augustus wordt afgelast. Dat is het gevolg van de stijgende coronacijfers.

De stijgende coronacijfers zorgen ook voor extra maatregelen in de Rodenbachstad. Zo worden de kermissen in Rumbeke en Beveren afgelast. De kermis in Rumbeke stond in het eerste weekend van augustus gepland, Beveren is traditioneel een week later aan de beurt. Over Roeselare kermis is er nog geen beslissing genomen. Daarnaast wordt ook Camping Oltegoare op de terreinen van MSKA on hold gezet.

De solden van de vzw Centrum&Shopping begin augustus zal niet doorgaan als ‘braderie’ of evenement. In het soldenweekend wordt extra crowd control, telling en toegangscontrole verricht in de centrumstraten, waarbij op drukke winkelwandelroutes mondmaskers zullen worden verplicht. Daarnaast blijven de looplijnen meer dan ooit van kracht en zijn er de hygiëne-units aan het begin van elke centrumstraat.

Op de dinsdagmarkt is een mondmasker al verplicht, vrijdag wordt er bepaald op welke plaatsen dit nog nodig is. Burgemeester Kris Declercq kondigt ook aan dat er extra controles komen op het naleven van de verplichtingen in de horeca en op de terrassen.

Daarnaast zijn ook de genomen federale maatregelen van kracht, zoals het vervroegde sluitingsuur voor nachtwinkels. Ook in Roeselare moeten er bij een horecabezoek contactgegevens worden achtergelaten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier