Dan tóch EK voetbal op groot scherm in Ingelmunster, al moeten Rode Duivels eerst kwartfinale bereiken

© FODI
© FODI
Philippe Verhaest

Het gemeentebestuur van Ingelmunster poot dan toch nog een groot scherm neer. Als de Rode Duivels de kwartfinale halen, kan je de eindstrijd op het vertrouwde Marktplein volgen.

De voetbalfestiviteiten tijdens de voorbije wereld- en Europese kampioenschappen voetbal hebben in Ingelmunster een stevige reputatie opgebouwd. De coronacrisis gooide nu echter roet in het eten en een normaal programma zoals dat in 2014, 2016 en 2018 het geval was, bleek niet mogelijk. “We kunnen nog geen duizenden mensen bij elkaar laten samen troepen”, zegt evenementenschepen Trui Lambrecht (De Brug). “De poulewedstrijden in juni komen sowieso nog te vroeg, aangezien we dan slechts 400 mensen een plekje mogen geven. Maar vanaf juli worden de regels weer wat soepeler.”

Dan mogen opnieuw 2.500 mensen in open lucht bij elkaar komen, al is nog niet duidelijk wat de exacte regels zullen inhouden: al dan niet zittend, afstand bewaren, mondmaskerplicht… “Sowieso plannen we vanaf de kwartfinales een groot scherm op ons Marktplein. Enige voorwaarde is dat de Rode Duivels het zover schoppen, al durven we daar zelfs niet aan twijfelen. We zullen de op dat moment geldende regels ook ten allen tijde respecteren. Morgen is een eerste meeting met de zaakvoerders van de Ingelmunsterse cafés gepland, want de voorbije edities werkten we steeds met hen samen om alles in goeie banen te leiden. We bekijken nu hoe we alles kunnen invullen en zullen dan verder tijdig communiceren.”

De kwartfinales worden op 2 en 3 juli afgewerkt.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten