Dan toch (coronaversie van) Waregem Koersefeesten en ook een soldenzondag

Een lightversie van de Waregem Koersefeesten in het laatste weekend van augustus moet mogelijk zijn, maar met minder kermisattracties. © DJW
Redactie KW

Rekening houdend met de versoepeling van de coronamaatregelen van de Nationale Veiligheidsraad wil de stad in het laatste weekend van augustus een lightversie van de Waregem Koersefeesten organiseren. Schepen van Feestelijkheden Kristof Chanterie (CD&V) kreeg de vraag van de vaste foorkramers, die al jarenlang op het marktplein staan met hun attracties.

“Het zijn in eerste instantie de foorkramers zelf die ons vroegen of er in het stadscentrum geen kermis kon staan zoals dat altijd het geval is met de Waregem Koersefeesten in de laatste week van augustus”, aldus schepen Kristof Chanterie. “Daarnaast zijn wij ook op de hoogte van de intentie van de marktcafés om tijdens die periode met een programma naar buiten te komen. Als wij nu zelf beide aan elkaar linken, dan is een lightversie zeker mogelijk. Wel gaan wij alle grote attracties – zoals die er elk jaar wel zijn – weren. Die komen zeker niet. Hun plaats wordt dan ingenomen door de vaste foorkramers. Op die manier krijgen wij ook meer ruimte tussen de attracties.”

Jaarmarkt in andere vorm

Er zal ook een soort jaarmarkt komen. “Maar zonder ambulante handelaars of pop-ups”, benadrukt de schepen. “Wel met alle winkels en handelszaken in de centrumstraten, die met een eigen stand naar buiten komen. Dat is toch de bedoeling. Over dit alles moet wel nog een defintieve beslissing vallen. Maar zowel de vereniging Winkelen in Waregem/Waregem Winkelstad als de horeca op de markt zijn bezig met een programma. Daarover later meer.”

Soldenzondag

Schepen van Lokale Economie Kristof Chanterie kondigt ook nog aan dat zondag 2 augustus in het stadscentrum een echte soldenzondag wordt. “Daarvoor hebben wij de toelating gegeven. Het is de bedoeling om het begin van de solden in Waregem extra te belichten. Eigenlijk is het een soort alternatief voor de geschrapte Pandjes & Batjes van eind juni.”

(DJW)