https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Damse Steenweg in Dudzele krijgt nieuw wegdek en fietspad

Vlnr. Marijke Vrielinck, Mercedes Van Volcem, Dirk De fauw en Benedikte Bruggema. © (Foto Davy Coghe)
Piet De Ville

De Damse Steenweg, tussen de Brugse deelgemeente Dudzele en Damme, krijgt een nieuw wegdek met vernieuwd fietspad.

Op tijd voor de doortocht van de tijdritten voor het WK Wielrennen en nét voor de start van het nieuwe schooljaar wordt de Damse Steenweg op 1 september opnieuw opengesteld voor het verkeer. Deze zomer werd deze verbindingsweg tussen Dudzele en Damme grondig vernieuwd. Dat was dan ook nodig want vooral het fietspad, opgetrokken uit betonplaten, was in erbarmelijke staat. De situatie werd meermaals aangekaart door Open VLD gemeenteraadslid Benedikte Bruggeman die zelf in Dudzele woont.

Raadslid Bruggeman is dan ook bijzonder tevreden dat er nu uiteindelijk toch werk werd van gemaakt. “De staat van het fietspad moest absoluut verbeterd worden”, zegt burgemeester Dirk De fauw (CD&V). “Door de aanwezige bomen en het feit dat deze weg vaak gebruikt wordt door grote landbouwvoertuigen was er echter geen mogelijkheid om de fietspaden langs beide zijden van de weg breder te maken.”

Klaar tegen 10 september

“We kozen er dus voor om bovenop het bestaande fietspand in beton een asfaltlaag aan te brengen. Het fietspad zal ook rood gemarkeerd worden”, vult schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem (Open VLD) aan. Tegelijk hebben we ook de toplaag van de rijweg vernieuwd. Ook de bomen worden wat gesnoeid om uitval van takken te voorkomen. De werkzaamheden, inclusief alle markeringen, zullen volledig voltooid zijn tegen 10 september. Maar de doorgang is dus al terug mogelijk vanaf 1 september.”

Het stadsbestuur maakte van de doortocht van het WK Wielrennen gebruik om ook de uitvoering van bepaalde andere straten in de planning te versnellen, namelijk Damse Vaart Zuid, Komvest, Julius en Maurits Sabbestraat, Walweinstraat, Guldenvlieslaan en Koningin Elisabethlaan.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.