Damme koppelt meerjarenplan aan streven naar Slow City

Damme wil nog verder evolueren naar een ‘onthaastte stad’ en daarom hangt het stadsbestuur de acties in de meerjarenplanning 2020-2025 vast aan de criteria van het internationale keurmerk Cittaslow. “Het ruime publiek wordt hierover vanaf eind oktober geïnformeerd én geconsulteerd”, zegt burgemeester Joachim Coens (CD&V).

© PDV

Een ‘onthaastte stad’, het is het stokpaardje van burgemeester Joachim Coens en zijn bestuursploeg, die hun stad ook bedachten met de bottom line ‘Damme Geeft Tijd’. “Inderdaad, de tijd om te ontdekken, ontmoeten en ontplooien“, stelt burgemeester Coens.

“Dat willen we doortrekken in al onze beleidsdoelstellingen, actieplannen en acties. We stellen zes beleidsdoelstellingen voorop. Die gaan over Damme als een verbindende partner die sterk inzet op samenwerking, een zorgzame en gezonde stad, een landelijke en onthaastte stad met oog voor landbouw, toerisme en lokale producten en ten slotte een duurzame en toegankelijke stad die zijn verantwoordelijkheid neemt op vlak van milieu en energie.”

Damme wil in de zesjarige periode 83 acties uitvoeren die telkens passen binnen een van deze beleidsdoelstellingen. “Het ruime publiek wordt hierover vanaf eind oktober geïnformeerd én geconsulteerd“, zegt burgemeester Coens. “De burgers zullen dus nog inspraak hebben over de manier waarop de acties kunnen uitgewerkt worden.” De plannen zullen via infopanelen te bekijken zijn in de hoofdbibliotheek in Sijsele en er komt ook nog een inspraakmoment.

De bevolking zal tijdens de participatieronde dus nog suggesties kunnen geven. Op donderdag 19 december zullen de plannen aan de gemeente- en OCMW raad ter goedkeuring voorgelegd worden. Op 1 januari 2020 start dan de uitvoering. Enkele voorbeelden van acties zijn het installeren van een informatie- en dialoogcentrum in de bibliotheek, het oprichten van een Vrijwilligerscentrale en het aantrekken van jeugdlogies voor op de kazernesite in Sijsele.

(PDV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.