Damme huldigt verdienstelijke sportievelingen

© (Foto Davy Coghe)
Redactie KW

Tijdens de jaarlijkse sportshow zette het stadsbestuur van Damme ook dit jaar weer enkele verdienstelijke sporters en bestuursleden in de bloemetjes.

De locatie voor de jaarlijkse ‘sporthuldiging’, ook wel sportshow genoemd, was dit jaar niet de Cultuurfabriek maar wel Auto Advies Teirlinck langs de Oedelemse Steenweg in Sijsele. Ook Radio Omroep Sijsele (ROS) was er aanwezig en zorgde voor interviewtjes met de laureaten en met schepen voor sport Christoph De Sutter (CD&V+). Franky Bourgignion en Hilde Hoste werden er gelauwerd als verdienstelijke bestuursleden. Het duo heeft zicht tientallen jaren ingezet voor voetbalclub SVV Damme. De kantine uitbaten, gras afrijden, eten klaarmaken voor de scheidsrechters,…. niets was hen te veel. Ze houden er echter aan om na dit seizoen hun activiteiten bij SVV stop te zetten. Ook volleybalvereniging Volley Team Damme kan reeds jaren op hun medewerking en diensten rekenen.

Daarnaast werd ook het echtpaar Paul Vandenbussche en Dominique Schaepdryver in de bloemetjes gezet als verdienstelijk bestuurslid. Paul hield in 1990 Badmintonclub Damme boven de doopvont. Hij was niet alleen actief als voorzitter maar ook als trainer en trok goede spelers aan naar Damme. Na verloop van tijd vervoegde ook zijn vrouw Dominique de badmintonclub. Zij zorgde als een goede huisvrouw voor de financiële en administratieve situatie van de club.

De prijs voor beste sportorganisatie ging naar ‘De 8 van Sijsele’ een recreatieve mountainbiketocht die op zaterdag 5 januari 2019 voor het eerst werd georganiseerd, door WTC Olympia. En dan werden uiteraard ook nog een aantal kampioenen gehuldigd. De U15 meisjes van Volley Team Damme werden kampioen in hun reeks Regionaal D. Ook Jurgen Ronse WTC Olympia Sijsele werd gehuldigd. Hij werd kampioen bij de WTCO binnen de eigen vereniging. Daarnaast werd ook Stefaan Martens gehuldigd omwille van zijn diverse kampioenstitels bij de Landelijke Rijvereniging (LRV) in het mennen. Hij werd bovendien winnaar van de internationale traditiewedstrijd dubbelspan in de Spaanse stad Sevilla. Ten slotte werd ook Liah Dhondt van Rust Roest Brugge gehuldigd als kampioene op het Vlaams turnkampioenschap A10 in Leuven.

(PDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier