Damme Culinair opnieuw schot in de roos

© (Foto PDV)
Redactie KW

Ook de 15de editie van het streekproductenfestival Damme Culinair lokte opnieuw een massa volk naar het Uilenspiegelstadje. Liefhebbers hadden er de keuze tussen het lekkers van maar liefst 48 standhouders.

Er zit duidelijk nog geen sleet op de formule Damme Culinair. Het sfeervolle kader van het Damse stadscentrum, wat muzikale omkadering en natuurlijk voor veel lekkere streekproducten, drankjes en ook plaatselijke chefs die hun fijne hapjes laten proeven: het zijn dé ingrediënten voor een blijvend succesrecept. “In tegenstelling tot bij enkele vorig edities zit het weer ook al van bij de opening erg mee”, wist schepen voor Toerisme Rik Strubbe (CD&V). “Het ziet er dus naar uit dat we zullen afklokken op een hogere opkomst dan vorig jaar.”

De organiserende dienst Toerisme had niets aan het toeval overgelaten en plaatste ook grote tenten om onder te schuilen bij regenval, maar dit bleek dus niet nodig. Gedurende het hele evenement hing er een aangenaam herfstzonnetje boven Damme. Zowel op de Markt, in de hallen van het stadhuis, in de Jakob Van Maerlantstraat, Kerkstraat én in de tuin van Huyse De Grote Sterre kon er geproefd en natuurlijk ook gekocht worden.

Retrobus

Om het publiek veilig en vlot van en naar het evenement te brengen werd er opnieuw een retrobus ingeschakeld met haltes in Moerkerke, Sijsele en Sint-Kruis. Een service waar toch heel wat mensen gebruik van maakten. De bezoekers van Damme Culinair komen al lang niet meer vooral uit Damme zelf maar wel uit de hele wijde Brugse regio en daarbuiten. Zeker in de namiddag was het op de koppen lopen in het Damse stadscentrum. Om alles vlot en veilig te laten verlopen was er dan ook slechts verkeer in één richting doorheen de kerstraat toegelaten, met name van aan de brug richting Vivenkapelle was toegankelijk en de omgekeerde richting niet. De beide randparkings stonden al vlug vol maar voor de gelegenheid was ook de weide naast de voormalige school in de Brugstraat opengesteld als parking en dat was zeker geen overbodige luxe.

Kinderboerderij

Voor gezinnen met kinderen was er in de tuin van Huyse De Grote Sterre een kinderboerderij ingericht, met daarbij ook een ludieke initiatie koeien melken. Liefhebbers van de verfijnde, gastronomische hap konden terecht bij een tent op het einde van de Jakob Van Maerlantstraat, waar onder meer lekkers van het aankomende restaurant Mout en van sterrenzaak De Zuidkant te proeven waren. Organisatoren Toerisme Damme en Milcobel (bekend van Brugge Kaas) kunnen alvast terugblikken op een geslaagde editie.

(PDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier