Eigenaar van gekwetst damhert in Veurne komt uit Adinkerke

De brandweer kon het dier niet direct vangen en riep de hulp in van een veearts om het te verdoven. © JT
Redactie KW

Zaterdagmorgen werd het dierenreddingsteam van de brandweer van Veurne opgeroepen voor het vangen van een jonge damhert in het centrum van Koksijde-Dorp. Het dier liep zich klem in de wegenwerken en kon geen kant meer op.

Omdat het dier nogal groot was en men niet zeker was dat het de omgang met mensen gewoon was, werd een veearts opgeroepen om het dier met een pijltje te verdoven.

Na het schot ging het dier tegen de vlakte en werd in een bestelwagen van de brandweer naar een hok bij de dierenarts in Steenkerke gebracht waar het kon ontwaken.

Ondertussen werd de eigenaar teruggevonden, een dierenliefhebber uit Adinkerke.Het hert had dus al heel wat kilometers afgelegd vooraleer te stranden in Koksijde.

Dinsdag zal het damhert weer thuis zijn.
Dinsdag zal het damhert weer thuis zijn.© JT

Het vertoeft momenteel in de dierenartsenpraktijk ‘De Lovaart’ in de Vaartstraat in Steenkerke. Dierenarts Yves Scheirlynck verdoofde het hert in Koksijde waarna het door de brandweer naar Steenkerke werd vervoerd. Maandagavond krijgt het opnieuw een spuitje en wordt het naar de eigenaar in Adinkerke overgebracht. Het damhert van 80 kilogram verkeerd in goede gezondheid en zal dus vanaf morgen terug bij zijn soortgenoten in de weide staan.

(JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier