Dames binden strijd aan tijdens Pink Ladies Games in Roeselare

© STEFAAN BEEL
Peter Soete

Op zaterdag 19 mei worden de Grote Markt en het Polenplein van Roeselare het strijdperk van de Pink Ladies Games. In de Pink Ladies Games nemen teams van vriendinnen het tegen elkaar op in ludieke battles en plaatsen hiermee ook de campagnes tegen borstkanker in de kijker.

De Ladies Games worden sinds 2016 georganiseerd in verschillende steden en Roeselare was er van in het begin bij. Inmiddels namen al meer dan 700 teams van vijf vriendinnen het tegen elkaar op in zes leuke uitdagingen. Zo moeten de dames een reusachtige lippenstift ontwijken op een platform, moeten ze de proef ‘smack my pony’ tot een goed einde brengen, rijden ze zo goed mogelijk achteruit met een wagen enkel op basis van de achteruitrijcamera, doen ze aan paaldansen, lopen ze zo professioneel mogelijk op een catwalk en moeten ze in een reusachtige kubus zo ver mogelijk geraken. Sportief zijn, is helemaal geen vereiste.

Koopjes doen

“Wij roepen de dames op om gewoon een namiddag plezier te komen maken in een shopping stad en Roeselare heeft dat zeer goed begrepen”, aldus mede-bedenker van de Ladies Games Inge Van Belle. “De Roeselaarse handelaars pakken op 19 mei uit met extra kortingen en promoties en dat is zowel voor de deelnemers als de stad een win-winsituatie. Veel deelnemende groepjes komen van buiten Roeselare en leren op die manier de Roeselaarse handelszaken kennen en kunnen bovendien koopjes doen.”

Dit jaar steunen de Ladies Games ook de campagnes rond borstkanker en worden ze omgedoopt tot Pink Ladies Games. De deelnameprijs hangt af van de (verwen)formule die je kiest als team en varieert tussen 30 en 65 euro per persoon. Inschrijven kan op www.pinkladiesgames.be.

(PS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.