Dakwerkers redden vermiste kat Chanel uit afvalcontainer in Ieper

© GF
Redactie KW

Tessa Denys uit Ieper dacht dat Chanel al drie dagen niet meer naar huis kwam na te zijn gevlucht van het lawaai dat door dakwerken werd veroorzaakt. De 4-jaar oude kattin zat echter al die tijd klem in een oude container met afval. “Met hulp van de dakwerkers kon Chanel worden gered.”

“Deze week zijn we begonnen aan het vernieuwen van het plat dak van onze woning”, zegt Tessa uit Ieper. “Daarbij wordt nogal wat lawaai geproduceerd en mijn moeder dacht dat onze kat Chanel daardoor al drie dagen niet meer naar huis was gekomen. We wisten niet waar ze was.”

Woensdag hoorde Tessa dan plots gemiauw. “Ik ben overal beginnen zoeken: in het tuinhuis, de garage. Voor onze deur staat een container met afval van de werken en daarop ben ik opgeklommen om Chanel te zoeken. De poes was echter nergens te bespeuren.” Tessa ging dinsdagavond met een onaangenaam gevoel slapen. “Vanmorgen (donderdag, nvdr) zijn mijn moeder en ik dan opnieuw beginnen zoeken”, aldus Tessa.

Dakwerkers redden vermiste kat Chanel uit afvalcontainer in Ieper
© GF

Het geluid bleek dan toch uit de container te komen, maar dan helemaal van onderaan.” Samen met dakwerkers Andy en Niels Caesteker van ‘Passie voor renovatie’ begon Tessa alles uit de container te halen. “We moesten alles verleggen en tenslotte kwam er zelfs een schijfmachine aan te pas. We zijn uren met man en macht bezig geweest, tot we plots een wit kopje zagen kwamen bovenkomen. Met een koevoet konden we het diertje bevrijden.”

Chanel zag er wat zwart uit, maar ze bleek kerngezond. “Ondertussen is ze alweer aan het eten en speelt ze opnieuw met haar maatje Balou. Ik ben heel blij en ik ben de twee dakwerkers echt dankbaar voor hun hulp bij de reddingsactie.”

Dakwerkers redden vermiste kat Chanel uit afvalcontainer in Ieper
© GF

(CMW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier