Dak bibliotheek-infopunt Oostkamp in zeer slechte staat

© GST
Redactie KW

Daarom werd op de gemeenteraad van 21 juni 2018 beslist om de nodige renovatiewerken te laten uitvoeren voor een totale prijs van 74.969, 54 euro inclusief BTW.

Het linker deel van het dak is in zo’n slechte staat dat het op verschillende plaatsen binnen regent en er al heel wat schade te zien is aan het pleisterwerk binnen. Concreet moet het dak van de inkomhal en de inkom zelf hersteld worden. De watergoot rond de glaspartij en de hoger gelegen dakrand zijn aan vervanging toe. De gemeente is van plan om het dak volledig te laten renoveren en stelde hiervoor Architect Ann Gyssels aan die bestek opstelde en de raming van de werken vaststelde op 74.969, 54 euro inclusief BTW.

Bij de voorbereiding van de werken aan is nu gebleken dat het dak in een veel slechtere staat is dan eerste instantie was aangenomen. Er werd een kernboring uitgevoerd en daaruit bleek dat meerdere lagen van de dakbekleding in slechte staat zijn. Dit betekent dat er 18.486,88 euro extra budget nodig zal zijn om de werken te laten uitvoeren en dat de termijn voor de uitvoering van de werken verlengd wordt met veertien dagen. De werken zullen op 29 april van start gaan.

(GST)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier