Daisy uit Aartrijke in de finale van Love2Truck

Daisy Coudeville vond niet alleen de job van haar leven in de transportwereld, maar ook de man van haar dromen. Tussenin hen zien we Stefaans zoon Kyenzo. © Repro BC

Daisy Coudeville is in de running om de meest gepassioneerde vrachtwagenchauffeur van België te worden. Ze schopte het als enige vrouw tot in de finale. “Als vrachtwagenchauffeur leef ik de droom die ik als tienjarig meisje al had. Mijn truck is mijn leven”, zegt Daisy enthousiast.

Daisy Coudeville (31) is afkomstig van Jabbeke maar is een klein jaar geleden naar Aartrijke verhuisd. Ze woont er langs de Noordstraat met haar vriend Stefaan Degryse (42). Kyenzo (9), de zoon van Stefaan, woont deeltijds bij hen. Daisy droomde al van jongs af aan om later truckchauffeur te worden. “Da’s inderdaad geen alledaagse droom voor een meisje van tien jaar”, lacht Daisy, “maar ik meende het wel. Mijn vader was tuinbouwer en reed met een klein vrachtwagentje naar de veiling met z’n groenten. Toen dat vrachtwagentje vervangen moest worden, ging ik mee kiezen. Toen ik al die grote trucks zag, was ik meteen verkocht. Op dat moment wist ik dat ik later ook met zoiets zou rijden!”

Drang was te groot

“Na m’n middelbaar heb ik twee jaar in chocoladefabriek Kathy gewerkt en hoewel ik er graag werkte, bleef ik er toch van dromen om vrachtwagenchauffeur te worden. Mijn ouders waren er eerst niet echt voor, ze zagen het niet zitten dat hun enige dochter – naast twee zonen – vrachtwagenchauffeur zou worden. Die wereld was toen ook nog wat taboe: het was iets voor ‘zware’ mannen. Maar ik heb mijn wil toch doorgedreven en ik ben blij, want vrachtwagenchauffeur is echt mijn droomjob.”

“Stefaan geeft zijn job op zodat ik als chauffeur kan blijven werken”

“Ondertussen heb ik ook gezien dat het vooroordeel niet klopt. Mijn collega’s zijn gewone, aangename mensen die net als ik gepassioneerd zijn”, zegt Daisy die al tien jaar de baan opgaat. “Daarvan rij ik al vijf jaar voor transportbedrijf De Rese uit Brugge. De vraag kwam van het bedrijf uit of ik eventueel wou deelnemen aan Love2Truck. De Rese is een goeie werkgever, dus heb ik niet getwijfeld. Op die manier kan ik iets terugdoen voor het bedrijf.”

Mannenwereld

Liefst 83 kandidaten schreven zich in en de eerste stemronde bracht Daisy tot in de finale, samen met vier mannen. “Ik ben blij dat ik zo ver geraakt ben. Ik schrik er niet van dat de andere finalisten mannen zijn. Want hoewel er steeds meer vrouwen achter het stuur kruipen, is onze wereld natuurlijk nog altijd een mannenwereld”, vervolgt Daisy. “Maar het is niet omdat ik de enige vrouw ben in de finale, dat ik winnen vanzelfsprekend vind. Ik gun het mijn collega-chauffeurs evenveel. Zij zijn niet zomaar in de finale geraakt, maar ook omdat ze zeer gepassioneerd zijn. Al zou ik uiteraard heel fier zijn. Het is de eerste keer dat deze wedstrijd georganiseerd wordt, dus het zou wel mooi zijn als er een vrouw zou winnen!”

Man van haar dromen

En al wint ze de hoofdprijs niet, ze kaapte drie jaar geleden al een andere hoofdprijs weg. “Klopt, ik leerde de man van mijn dromen kennen dankzij de transportwereld. Stefaan is net als ik chauffeur bij De Rese. In september verwachten we ons eerste kindje, al ben ik ondertussen ook al plusmama van Kyenzo. Ik ga momenteel niet meer werken, omdat de job te zwaar is. Ik rij rond met een tank met chemicaliën en dat mag niet als je zwanger bent. Het is ook te gevaarlijk om nog op mijn vier meter hoge vrachtwagen te klimmen. Na mijn zwangerschap ga ik wel weer voltijds aan de slag. Dat wil zeggen: op maandagochtend vertrekken en op vrijdagavond weer thuiskomen. Stefaan geeft z’n job op voor de kinderen, maar ik wil blijven rijden. Het is misschien wel een beetje de omgekeerde wereld, maar wij komen daarin overeen. Ik zou mijn job trouwens niet kunnen missen, want mijn truck is mijn leven. Mijn thuis is waar mijn Volvo staat”, glundert Daisy.

Stemmen op Daisy kan via www.love2truck.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier