Daisy Coudeville is een van de ‘Lady Truckers’ op VTM 2: “Job is te combineren met gezin”

Daisy Coudeville. © VTM 2
Redactie KW

De 33-jarige Daisy Coudeville uit Aartrijke maakt dinsdag haar opwachting in de derde aflevering van de VTM 2-reeks ‘Lady Truckers’. Daarin worden vrouwelijke truckchauffeurs van nabij gevolgd in een van mannen overgoten sector. “Toen ik tien was, begon het al te kriebelen.”

De meningen over de eerste twee afleveringen van de nieuwe reeks waren verdeeld. Daisy Coudeville (33) hoort alvast bij het enthousiaste kamp. “Ik vind het programma mooi gemaakt. Het zit goed in elkaar. Ach, je hoort altijd negatieve commentaren. Je hebt nu eenmaal haters en lovers. Volgens mij gaat het maar om een paar negatievelingen”, zegt de truckster uit Aartrijke, die voor Transport De Rese uit Brugge werkt.

Leuke opnames

Daisy is dinsdag in het programma te zien nadat eerder al enkele andere West-Vlaamse collega’s de revue passeerden. “Of ik zenuwachtig ben? Nee, hoor. Als ik me daar nu nerveus in maak of niet, er zal niets meer veranderen, hé. De uitzending is ook voor mij een verrassing. De opnames waren alvast een leuke ervaring.”

Het zaadje voor deze job werd bij Daisy als kind al geplant. “Mijn ouders waren zelfstandig tuinbouwer en hadden een vrachtwagen. Toen ik een jaar of tien was, moest de vrachtwagen vervangen worden. Ik ging mee naar de garage en mijn hartje is daar ergens aan de vloer blijven kleven. (lacht) Ik heb eerst in een fabriek gewerkt, maar ik ging in die tijd regelmatig mee met een vriend, die als chauffeur werkte. Het bleef kriebelen. Toen ik 21 was, heb ik mijn rijbewijs afgelegd bij de VDAB. Nadien ben ik meteen begonnen in de transportsector.”

Mentaliteitswijziging

Daisy heeft een dochtertje van bijna twee jaar. Zelf ziet ze die combinatie als perfect haalbaar. “Haar papa en ik zijn uit elkaar, we doen aan co-ouderschap. Ook mijn ouders staan mee in voor de zorg. Zo gaat dat wel met mijn job. Het is goed dat we in Lady Truckers kunnen tonen dat dit werk te combineren valt met een gezin. Veel vrouwen die dit zouden willen doen, worden daar misschien door afgeschrikt. Dat is niet nodig. Er zijn werkgevers waar al veel mogelijk is qua work-life balance.”

Er is veel meer mogelijk qua work-life balance in vergelijking met vroeger

“Van oudere collega’s hoor je dat ze vroeger soms weken hun kinderen niet zagen. Die tijden zijn veranderd. Mensen verlangen meer dan vroeger naar tijd met hun familie. De mentaliteitswijziging is volop bezig. Voor de rest is deze job dezelfde als vrouw of als man. Ik voel me niet meer of minder, omdat ik een vrouw in de transportwereld ben. De sector heeft het de voorbije jaren niet makkelijk gehad. Het is goed dat onze sector nu mooi in beeld wordt gebracht.”

Lady Truckers, elke dinsdag om 21.40 uur op VTM 2.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.