Daimy Vermeersch uit Ingelmunster stapt 83 kilometer op blote voeten op atletiekpiste

Daimy Vermeersch op stap op de atletiekpiste. Toen had hij al last van zijn voeten. © foto FODI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Zondag moest de 21-jarige Daimy Vermeersch om 15.00 uur stoppen met stappen op blote voeten op de atletiekpiste in Ingelmunster. Daimy was op zaterdag om 19.00 uur aan de 100 km begonnen, maar hij moest uiteindelijk vroeger dan voorzien stoppen. Zijn voeten lagen helemaal open door de hitte van het asfalt.

Daimy keek uit naar de Dodentocht in Bornem, waaraan hij zou deelnemen door 100 km te stappen op blote voeten. Deze organisatie ging echter niet door. Daimy had al zoveel voorbereidingen gedaan, dat hij besloot 100 km of 210 rondjes op blote voeten af te leggen op het asfaltbaantje naast de atletiekpiste op het sportstadion in Ingelmunster.

Last aan de onderrug

“Ik begon eraan op zaterdagavond. Tijdens de nacht had ik iemand die heel lang naast mij wandelde. Het was zeker vermoeiend, maar ik hield vol ondanks het feit dat ik last had van mijn onderrug. Mijn spieren in mijn onderrug waren verzuurd. Rond 4.00 uur kwam schepen van Sport Jan Rosseel langs om mee te stappen. Aangezien hij ook kinesist is, bracht hij mijn rug in orde”, aldus Daimy.

“Dat was voor mij een geruststelling, anders moest ik tijdens de nacht misschien al afhaken. Zondagvoormiddag begon ik het na 67 kilometer lastig te krijgen. Door de hitte van het asfalt begonnen mijn voeten hevig pijn te doen en open te liggen. Om 15 uur ben ik gestopt door die reden en dit na 83 km of 166 van de 210 rondjes. Ik kon niet meer”, bekent Daimy aan de telefoon.

Nieuwe poging

“Het was heel zwaar om op die warme asfalt verder te stappen. Ik stopte niet op advies van een dokter, wel uit eigen wil omdat ik aan m’n limiet zat. Vooraf hoopte ik 60 of 70 km te kunnen stappen. Het werden er uiteindelijk 83 km. Nu heb ik in m’n voeten een brandend gevoel. Morgen en overmorgen zal dat nog niet beter zijn. Gelukkig moet ik tot eind deze maand niet werken en kan ik dus recupereren.”

Daimy sluit een nieuwe poging niet helemaal uit. “Of ik het volgend jaar terug doe? Nu zeg ik ‘neen’, maar morgen zeg ik misschien toch al terug ‘ja’.” Op regelmatige tijdstippen kwamen er een 300-tal mensen langs om Daimy aan te moedigen, iets te drinken of frietjes te eten. Daimy steunt immers met zijn blotevoetentocht ook een goed doel, namelijk Zonnehart.

(PADI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier