Daimy Vermeersch uit Ingelmunster promoot blootvoets wandelen en lopen

(foto CLY)
Redactie KW

Daimy Vermeersch (20) uit de Molenhoek is een sportieve kerel. Zijn vrije tijd vult hij op met wandelen, fietsen en vooral lopen. Momenteel is hij in volle voorbereiding van de dodentocht 2021 die hij helemaal blootvoets wil afleggen.

Daimy is namelijk bezeten van ‘barefoot walking’ (blootvoets wandelen, red.) want volgens Daimy biedt dit soort wandelen alleen maar voordelen en is het supergezond. Nu volgt Daimy een opleiding sportverzorger of personal trainer of een soort sportcoach bij Syntra West, een opleiding die één jaar duur en waarbij Daimy drie dagen in de week fulltime les volgt.

Sportief en sociaal

Daimy is niet alleen een heel sportieve jongen maar vooral een heel sociaal iemand. “Ik ben zelf heel sportief en wil graag mensen helpen die ook heel sportief zijn maar wat begeleiding nodig hebben. Ik ben een sociaal iemand en werk heel graag met mensen.”

“Mijn grote hobby’s zijn fietsen, hardlopen en blootvoets wandelen. Daarnaast beoefen ik ook nog yoga. Mijn grote passie is echter wandelen op blote voeten. Deze sport biedt alleen voordelen.

We vroegen Daimy hoe hij tot deze soort sport gekomen was? “Ik ben overgeschakeld op het blootvoets lopen omdat ik bij het hardlopen heel frequent blessures opliep. Ik probeerde verschillende soorten schoenen en probeerde het ook met steunzolen om tenslotte uit te komen bij het blootvoets lopen en wandelen. Aanvankelijk heb ik het geprobeerd met een kleine wandeling zonder schoenen om dan alsmaar grotere wandelingen te doen.”

“Ik vond het vooral heel tof om niet afhankelijk te zijn van duur schoeisel. Ik probeerde het eerst op de finse piste op het sportcentrum want die heeft een zachte ondergrond maar gezien het steeds om dezelfde omloop ging, ben ik na enige tijd overgeschakeld naar het lopen op asfalt. Door de omschakeling naar een harde ondergrond kreeg ik snel blaren op de voeten maar ook dat verdween. Ik zit nu al aan 15 km en mijn voeten geraken er stilaan aan gewend.”

“Echt gevaarlijk is lopen op blote voeten niet want wanneer je kijkt meer naar de grond en zo kun je stenen of glasscherven ontwijken. In het begin was ik een beetje beschaamd om op blote voeten te lopen maar intussen weten de mensen waarmee ik bezig ben. Ik heb ook een website waarin ik over dit soort lopen vertel.”

Dodentocht

Mijn eerste sportief doel is de Dodentocht die ik volledig op blote voeten wil afwerken. Ik bouw nu voorzichtig op naar dit evenement dat plaatsvindt op 13 augustus 2021. Ik zit nu aan 15 km na twee maand training. Intussen heb ik me ook een speciaal paar schoenen aangeschaft om mijn voeten te trainen, het zal een paar jaar duren vooraleer de tenen in de goede richting staan.”

“Ik wil me vooral toeleggen op deze discipline en proberen deze sport volledig onder de knie te krijgen zodat ik als personal coach in deze tak aan de slag kan. Ik wil er met andere woorden alles aan doen om blootvoets wandelen en lopen meer bekendheid te geven omdat deze sport veel mensen met rugklachten of nekpijn kan helpen.”

“Ik raad deze sport vooral aan voor mensen met pijnklachten. Mensen die steunzolen moeten dragen of mensen met verzwakte voeten. Na mijn opleiding wil ik workshops geven en mensen sensibiliseren door de nadruk op de voordelen te leggen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten