Daikin Europe in Oostende heeft naar aanleiding van de verstrengde maatregelen van de overheid beslist de werkomstandigheden in de fabriek navenant aan te passen. Na constructief overleg met de werknemersorganisaties op woensdagvoormiddag kwamen daar nog enkele aanpassingen bij.

"Dit was niet echt een conflict, de vakbonden stellen zich constructief op", aldus topman Frans Hoorelbeke. "Iedereen zit in hetzelfde schuitje. Iedereen is van goede wil en wij betrekken de arbeiders bij het zoeken naar oplossingen. Zij staan er dagdagelijks en weten dat nog het best."

Minstens 1,5 meter

Het merendeel van de maatregelen betreft het optimaliseren van de 'social distancing' op de werkvloer en in de ruimtes waar de medewerkers elkaar kunnen ontmoeten. Zo zullen alle werkposten zodanig worden ingericht dat de arbeiders zich op minstens 1,5 meter van elkaar bevinden. De 'social distancing'-maatregelen die al golden, worden nog verscherpt. Daarnaast komen er nog extra hygiëne-ingrepen die toegevoegd zullen worden in de gezondheidshandleiding met richtlijnen.

Geen nieuwe gevallen

De activiteiten worden dus voortgezet met respect voor de veiligheid en gezondheid van alle medewerkers, weliswaar waar nodig tegen een lagere productiecapaciteit. Op deze manier vermijdt DENV in deze moeilijke tijden waar mogelijk langdurige werkloosheid en verlaagde inkomens.

DENV blijft de evoluties nauwlettend op de voet volgen. Vorige week waren er twee geïnfecteerde medewerkers. Na snelle en directe maatregelen, waarbij bijvoorbeeld iedereen die in nauw contact was geweest met de twee betrokken collega's gedurende twee weken thuis dienden te blijven, zijn er ondertussen geen nieuwe gevallen bijgekomen.

Daikin Europe maakt verwarmings-, koelings-, ventilatie- en aircosystemen. In Oostende werken 1.800 mensen.

(HH/DB)

Daikin Europe in Oostende heeft naar aanleiding van de verstrengde maatregelen van de overheid beslist de werkomstandigheden in de fabriek navenant aan te passen. Na constructief overleg met de werknemersorganisaties op woensdagvoormiddag kwamen daar nog enkele aanpassingen bij. "Dit was niet echt een conflict, de vakbonden stellen zich constructief op", aldus topman Frans Hoorelbeke. "Iedereen zit in hetzelfde schuitje. Iedereen is van goede wil en wij betrekken de arbeiders bij het zoeken naar oplossingen. Zij staan er dagdagelijks en weten dat nog het best."Het merendeel van de maatregelen betreft het optimaliseren van de 'social distancing' op de werkvloer en in de ruimtes waar de medewerkers elkaar kunnen ontmoeten. Zo zullen alle werkposten zodanig worden ingericht dat de arbeiders zich op minstens 1,5 meter van elkaar bevinden. De 'social distancing'-maatregelen die al golden, worden nog verscherpt. Daarnaast komen er nog extra hygiëne-ingrepen die toegevoegd zullen worden in de gezondheidshandleiding met richtlijnen. De activiteiten worden dus voortgezet met respect voor de veiligheid en gezondheid van alle medewerkers, weliswaar waar nodig tegen een lagere productiecapaciteit. Op deze manier vermijdt DENV in deze moeilijke tijden waar mogelijk langdurige werkloosheid en verlaagde inkomens. DENV blijft de evoluties nauwlettend op de voet volgen. Vorige week waren er twee geïnfecteerde medewerkers. Na snelle en directe maatregelen, waarbij bijvoorbeeld iedereen die in nauw contact was geweest met de twee betrokken collega's gedurende twee weken thuis dienden te blijven, zijn er ondertussen geen nieuwe gevallen bijgekomen. Daikin Europe maakt verwarmings-, koelings-, ventilatie- en aircosystemen. In Oostende werken 1.800 mensen.(HH/DB)