‘Dag van de Trage Weg’ zou wel eens laatste activiteit in weken kunnen zijn

© (Foto JG)
Redactie KW

Op zondagmorgen 18 oktober ging ook in Pittem de ‘Dag van de Trage Weg’ door. Burgemeester Ivan Delaere gaf echter aan dat dit, gezien de huidige coronacijfers, wel eens de laatste activiteit zou kunnen zijn.

Op zaterdag 17 en zondag 18 oktober gingen verspreid over Vlaanderen 200 activiteiten door in het kader van de ‘Dag van de Trage Weg’ om de vele buurtwegen en wandelwegen bij het grote publiek bekend te maken. Ook Pittem ging in dit verhaal mee.

In Pittem kon om 9 uur meegewandeld worden met burgemeester Ivan Delaere (CD&V) en in Egem kon 6,3 of 9 km gejogd worden in het gezelschap van twee schepenen. Bij het vertrek had de burgemeester echter minder goed nieuws in verband met de coronacrisis.

“Deze activiteit zou wel eens voor een tijdje de laatste kunnen zijn. Er werd immers binnen de regio beslist om alle activiteiten voor volwassen en jeugdbewegingen van kinderen en jongeren ouder dan 12 jaar niet meer te laten doorgaan. De coronacijfers zijn momenteel dermate onrustwekkend dat strengere maatregelen zich gaan opdringen, vooral op die plaatsen waar mensen dichter bij mekaar kunnen komen.”

“Wat Pittem betreft is het aantal besmettingen bijvoorbeeld in één week tijd gestegen van 2 naar 24 personen. Deze zijn weliswaar verspreid over enkele gezinnen, maar het spreekt voor zich dat dit cijfer ver van hoopgevend in. Vandaag en mogen gaan nog een aantal vergaderingen door waar alles in een definitieve vorm zal gegoten worden.”

(JG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier