Dag van de trage weg tussen Ieperlee en IJzer

© Provincie West-Vlaanderen
Redactie KW

De Provincie West-Vlaanderen en Regionaal Landschap Westhoek pakken op zondag 18 oktober tussen 9.30 en 17.30 uur uit met de wandelhappening ‘Blankaart XL – dag van de trage weg’.

Een gloednieuwe ‘WandelwIJzer’ moet wandelaars aanzetten om de ruime omgeving rond het bezoekerscentrum De Blankaart in Diksmuide te ontdekken. De ‘WandelwIJzer’ is nu al te downloaden via de website www.blankaart.be.

Met de ‘WandelwIJzer’ in de hand kunnen wandelaars vanuit twaalf wandelpoorten op een attractieve wijze het polder- en broekgebied aan de IJzer verkennen. Het wandelgebied telt ruim 80 km geselecteerde wandelwegen waarvan er heel wat autoluw of autovrij zijn.

Twaalf startlocaties

Op de IJzer zelf en het Kanaal Ieper-IJzer wachten voetveren op de wandelaars. Er zijn ook twee gratis ‘stappersbussen’ voorzien die op zondag 18 oktober meermaals het traject afleggen en waarop wandelaars kunnen op- en afstappen.

De twaalf startlocaties zijn: Diksmuide (IJzerboomgaard, De Fot’oeil, ‘t Gemeentehuis Nieuwkapelle, Knokkebrug, ‘tHof van de Rhille en BC De Blankaart), Merkem (De Boot, Paviljoen en Langewade), Ieper (De Zege en Steenstraete) en Lo-Reninge (De Pollepel).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier