https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Dag van de Jeugdbeweging in Torhout met topper Glints

Tijdens de livestream-editie van de Dag van de Jeugdbeweging vorig jaar interviewde Sander Van Thomme van de jeugdraad Ellen Degrande, alias dj Ellyts.
Johan Sabbe

Vergeet de livestream en het afstandsgedoe. Na een jaartje coronahinder kan de Dag van de Jeugdbeweging in Torhout weer helemaal zichzelf zijn. Weliswaar toch een beetje anders dan anders, want als gevolg van de stadskernvernieuwing heeft het traditionele ontbijt dit keer niet op de Markt plaats, maar op de parking bij het stedelijk zwembad.

Op vrijdag 22 oktober is iedereen in jeugdbewegingsuniform én met een Covid Safe Ticket op die parking welkom om aan te schuiven voor een onvergetelijk muzikaal ontbijtfeest. Van 5.45 tot 8.20 uur wordt de parkeerruimte aan de Bruggestraat omgetoverd tot een festivalterrein met flink wat podium- en randanimatie.

Glints, Skyve en Ellyts poken het muzikale vuur aan

Nu er weer gedanst mag worden, pakt de organiserende werkgroep, bestaande uit delegaties van de jeugddienst, Sivi en de jeugdraad Thuze, stevig uit. Drie klinkende namen uit de muziekwereld poken het vuur aan: de bekende band Glints, StuBru-dj Skyve en het Torhoutse toppertje Ellen Degrande, alias dj Ellyts. Glints is vooral bekend van de knaller Bugatti, maar ook recenter werk zoals Gold Veins en Lemonade Money doet de oren zinderen. Ellyts mag om 6 uur in de ochtend de spits afbijten met haar dolle feestplaten. In haar vrije tijd is ze leidster bij Chiromeisjes Don Bosco.

Voor één keer heeft de Dag van de Jeugdbeweging op de parking van het zwembad plaats

De parking is vanaf 5.45 uur toegankelijk en de podiumanimatie start om 6 uur. Wie in jeugdbewegingsuniform verschijnt, krijgt de nodige bonnetjes om voor het ontbijt de verspreide eetstandjes af te schuimen, net als op een écht festival. Er is ontbijt voorzien voor 1.500 personen, maar de maximale capaciteit van het evenement is op 2.000 berekend. Het einde heeft om 8.20 uur plaats, net vóór de start van de lessen. Er wordt gebruik gemaakt van herbruikbare bekers en cups. Iedereen die zijn beker terugbrengt naar de omruilstand, krijgt in ruil een exclusief opstrijkembleem met het opschrift Dag van de Jeugdbeweging Torhout.

Gezien de verwachte massale opkomst gelden er veiligheidsmaatregelen. Zo is er een strikt verbod op het bezit en de verkoop van alcohol. Ook houdt een professionele bewakingsfirma een oogje in het zeil. Daarnaast wordt er gewerkt met het intussen ingeburgerde Covid Safe Ticket. Bij de ingang zal op de CovidSafe-app de QR-code gescand worden en is er een identiteitsbewijs nodig. Foto’s van identiteitsbewijzen worden niet toegelaten. Wie niet ge-vaccineerd is, dient een negatieve PCR-test van maximum 48 uur geleden voor te leggen of een negatieve RAT-test van ten hoogste 24 uur oud. Een zelftest telt niet.

Extra aandacht voor kinderen onder de 12 jaar

Wie minder van het feestgedruis houdt, kan zich uitleven met de randanimatie: een opblaasbare sweeper, een Instagramwall met fotograaf en… hamerkloppen.

Er is dit jaar extra aandacht voor kinderen tot 12 jaar. Met voor hen een exclusieve speelzone die de kans biedt om volop van het ravotten te proeven. Er wordt tegelijk voor een kinderdraaimolen gezorgd én voor een koffiebar voor de begeleidende ouders.

Voor één keer heeft de Dag van de Jeugdbeweging op de parking van het zwembad plaats, maar de bewoners uit de omgeving hoeven zich volgens de organisatoren geen zorgen te maken. “De hinder wordt zoveel mogelijk beperkt”, zegt jeugdanimator Tom Denys. “Alle omwonenden en de plaatselijke scholen ontvangen een brief met nuttige informatie over het evenement. We maken er met z’n allen één groot feest van.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.