Dag van de Gemeenschapswachten in Brugge

© (Foto SR)
Redactie KW

De stad Brugge heeft 24 september uitgeroepen als de dag van de gemeenschapswachten.

Gemeenschapswachten zijn in de stad gemakkelijk te herkennen met hun paarse outfit. Ze zijn een vaste waarde geworden in de Brugse binnenstad maar ook in de wijken van de deelgemeenten.

Toch weten nog niet alle Bruggelingen wat hun taken zijn. Ze zijn een centraal aanspreekpunt voor de burger maar zullen ook Bruggelingen aanspreken die hun fiets niet goed afsluiten of hun handtas goed dicht doen. Ze melden aan de juiste diensten als er stenen los liggen en zorgen er voor dat de straten er netjes bij liggen. Waar heel wat onkruid staat of hondenpoep ligt doen ze het nodige. De gemeenschapswachten weten zeer goed wat er leeft in de wijken en zullen burgers steeds aanspreken bij storend gedrag.

Ook nu met coronamaatregelen spreken ze mensen aan rond het dragen van de mondmasker en het voldoende afstand houden. Burgemeester Dirk De fauw en schepen Mathijs Goderis wilden de gemeenschapswachten bedanken voor hun blijvende inzet en hopen dat de burgers dat nu ook eens zullen doen. Er is jaarlijks een dag van opleiding en bedankingsfeest maar die kan omwille van de coronamaatregelen nu nog niet doorgaan.

(SR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier