'Dag Sinterklaas' wordt in 2019 omgevormd tot een gloednieuwe reeks. De regie van de reeks is in de handen van Stijn Coninx en het scenario wordt net zoals een kwarteeuw geleden door Hugo Matthysen geschreven.

De makers wilden de kinderen, en hun mama's en papa's, Sinterklaas leren kennen zoals hij echt is: een goedheilig man met een onuitputtelijke kinderliefde, maar ook een mens van vlees en bloed met menselijke trekjes. Een man met vele vrienden en een entourage van grappige en gelaagde personages die jong en oud aanspreken en tradities samenbrengen met de hedendaagse realiteit.

"Dag Sinterklaas is een begrip geworden bij vele generaties kinderen, en ondertussen vele ouders. Sinterklaas is een positieve figuur in de wereld van de kinderen", zei Stijn Coninx.

Transitieperiode achter de rug

De Sint heeft in zijn eigen woorden een transitieperiode achter de rug. Volgens sommigen zou hij nu een beetje op een dolfijn uit Bavikhove kunnen lijken, aldus Ketnet. "Één ding blijft zeker", zei Sinterklaas, "op 6 december kom ik langs bij alle brave kinderen."

(Belga)

'Dag Sinterklaas' wordt in 2019 omgevormd tot een gloednieuwe reeks. De regie van de reeks is in de handen van Stijn Coninx en het scenario wordt net zoals een kwarteeuw geleden door Hugo Matthysen geschreven. De makers wilden de kinderen, en hun mama's en papa's, Sinterklaas leren kennen zoals hij echt is: een goedheilig man met een onuitputtelijke kinderliefde, maar ook een mens van vlees en bloed met menselijke trekjes. Een man met vele vrienden en een entourage van grappige en gelaagde personages die jong en oud aanspreken en tradities samenbrengen met de hedendaagse realiteit. "Dag Sinterklaas is een begrip geworden bij vele generaties kinderen, en ondertussen vele ouders. Sinterklaas is een positieve figuur in de wereld van de kinderen", zei Stijn Coninx. De Sint heeft in zijn eigen woorden een transitieperiode achter de rug. Volgens sommigen zou hij nu een beetje op een dolfijn uit Bavikhove kunnen lijken, aldus Ketnet. "Één ding blijft zeker", zei Sinterklaas, "op 6 december kom ik langs bij alle brave kinderen."(Belga)