Dag na diefstal duikt gestolen konijn Milo weer op in afgesloten hok

Ina is blij dat haar konijn terug is: “Ik heb zelfs traantjes gelaten, want Milo maakt deel uit van ons gezin.” © TP
Redactie KW

Milo, het konijn van de 15-jarige Ina, werd donderdagnacht uit haar hok gestolen, maar zat er een dag later opnieuw. Ina en haar gezin staan voor een raadsel.

“Ik was in de nacht van donderdag op vrijdag aan het studeren, toen ik rond 2.45 uur buiten het geluid van de tuindeur en geritsel op de steentjes hoorde. Die leiden naar de achtertuin, waar het hok staat van onze konijntjes Milo en Wizzy”, vertelt Ina D’hondt (15) uit de Ieperse deelgemeente Elverdinge. “Voor het slapengaan ging ik eten geven, maar de deur van het huisje in het hok stond open en de zestien maanden oude Milo was verdwenen. Ik riep nog enkele keren, maar ze kwam niet opdagen. Ze kon het hok niet op eigen kracht geopend hebben, dus alles wees op diefstal.”

Bevend in bolletje

Ina en haar gezin deden een oproep op sociale media en planden een aangifte bij de politie, maar een dag later zat Milo opnieuw in haar kooi. “Met de deur dicht, iets wat alleen een mens kan doen”, aldus Ina. “Ze was niet in haar normale doen. In plaats van ons open en nieuwsgierig op haar twee pootjes te begroeten, zat ze in een bolletje te beven. Wanneer ik haar probeerde te aaien, schrok ze enorm. Ze was vuil en plakkerig en werd getroost door haar zusje. Er moet ‘iets’ met haar gebeurd zijn. We snappen er niks van, wie steelt nu voor 24 uur een konijn? “

Het gezin neemt maatregelen. “Er komt een slot op de tuindeur en het hok is voortaan afgesloten met een hangslot. We zijn blij dat ze terug is. Ik heb zelfs traantjes gelaten, want Milo maakt deel uit van ons gezin.” (TP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.