Daders vandalisme bibliotheek in Tielt gevat met behulp van camerabeelden

In de nacht van 28 december werd de stedelijke bibliotheek in Tielt slachtoffer van vandalisme. Onbekenden hadden er lelijk huisgehouden door een tijdelijk verkeersbord dat nog aanwezig was van de Kertscorrida, door de glazen toegangsdeur van de bibliotheek te gooien

© (foto WME)

Nadat de politiediensten, die door passanten op de hoogte gebracht waren, de nodige vaststellingen deden, werden onmiddellijk de beschikbare camerabeelden geanalyseerd.

Vrij vlug kwamen hieruit drie verdachte personen waaronder één geweldpleger in beeld. Verdere grondige analyse zorgde dat men de volgende dag de geweldpleger en zijn twee kompanen wist te identificeren en kon confronteren met de gepleegde feiten. Feiten waarvoor ondertussen ook bekentenissen zijn afgelegd.

De Tieltse politie en stadsdiensten zetten momenteel sterk in op de op camerabewaking om zo een halt toe te kunnen roepen aan het nodeloos vandalisme waar de stad de laatste maanden reeds meermaals mee geconfronteerd werd. Eind november werd een man die chrysanten uit de bloembakken op de markt rukte en op straat gooide, kort na de feiten eveneens geïdentificeerd dankzij de aanwezigheid van camera’s in de nabijheid.

(WME)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.