Daders van ‘stickervandalisme’ op affiche van Preuteleute maken zich kenbaar

Preuteleute zou Preuteleute niet zijn als ze er zelf niet achter zouden zitten... © JRO
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Er was heel wat commotie tijdens de Gentse Feesten toen bekendraakte dat de affiches van Preuteleute bestickerd werden met de niet mis te verstane boodschap: ‘West-Vlamingen buiten’. Nu blijkt dat Preuteleute zelf achter de actie zit…

De 176ste editie van de Gentse Feesten liep zondag op hun einde. Sebastien Dewaele en Tom Vanrijckeghem staan met Preuteleute op 21 maart 2020 op de planken van de Capitole in Gent. Voor die theatershow werden honderden affiches in de Gentse binnenstad opgehangen ter promotie. Niet veel later werden alle affiches beplakt met een sticker met de tekst ‘West-Vlamingen buiten’. Zagen de Gentenaars de West-Vlamingen liever niet optreden in hun stad? Nochtans leven heel wat West-Vlamingen in de Oost-Vlaamse grootstad.

Misverstand tussen Alain en Ook Alain

“Bij aanvang van de campagne was het nog gissen naar de daders van de slogans. Ging het over grappenmakers, West-Vlamingenhaters of was het een geïsoleerde actie van een enkeling? Er werden verschillende mogelijkheden geopperd. Ging het over aanhangers van Kurt Burgelman, die tijdens zijn optreden op de Gentse Feesten de spot dreef met de West-Vlaamse medemens in Gent? Of was het een heropleving van de satirische groep N-GA (Nieuwe Gentse Alliantie)? Misschien ging het echt om een West-Vlamingenhater die aangezet werd door uitlatingen van Gentenaars voor aanvang van het tiendaags volksfeest?”, vertelt Pieter De Wulf van Comedyshows.be.

Zondagavond, na afloop van de Genste Feesten, werd duidelijk dat geen van alle opgesomde potentiële daders er ook maar iets mee te maken hadden.

Preuteleute zou Preuteleute niet zijn als ze er zelf niet achter zouden zitten. Op de Facebookpagina van het West-Vlaamse duo verscheen ‘s avonds een filmpje met de verklaring. In het filmpje bleek dat het om een misverstand ging tussen Alain en Ook Alain…

Tickets voor de theatershow in Gent zijn te verkrijgen via www.comedyshows.be.

COMEDYSHOWS.behttps://www.facebook.com/COMEDYSHOWS.Belgium/https://www.facebook.comFacebook1280

West-Vlamingen buiten?

Preuteleute in Capitole Gent? Dat de Gentenaren en West-Vlamingen het geweten hebben!

Geplaatst door COMEDYSHOWS.be op Zondag 28 juli 2019

video1.0https://www.facebook.com/COMEDYSHOWS.Belgium/videos/2339368322941872/500

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier