Daders brand jeugdhuis De Tunne in Izegem al snel gevat

Een bank - die nu helemaal zwart geblakerd is - werd in brand gestoken. Het vuur sloeg daarna over naar het jeugdhuis dat enorm zware schade opliep.
Een bank - die nu helemaal zwart geblakerd is - werd in brand gestoken. Het vuur sloeg daarna over naar het jeugdhuis dat enorm zware schade opliep.
Wouter Vander Stricht

Twee jonge daders, van 18 en 17 jaar, zijn opgepakt voor de brand die zaterdagavond even voor middernacht ontstond aan Jeugdhuis De Tunne in Izegem. De jongelui hadden vuur gemaakt aan een picknicktafel, waarna de vlammen oversloegen naar het jeugdhuis. De twee daders lapten er zichzelf bij door filmpjes te verspreiden van de brand via Snapchat.

Het parket meldt dat er twee verdachten zijn opgepakt voor de brand in het jeugdhuis in Izegem. De twee hadden via Snapchat filmpjes verspreid van de brand. Een medewerker van de burgemeester ontdekte die filmpjes en het duo gaf aan dat ze betrokken waren bij de brand. Het gaat om een minderjarige van 17, geboren in 2003 en een meerderjarige van 18 geboren in 2002.

Alcoholgel gebruikt

Ze menen dat het per ongeluk gebeurde, maar dat wordt door het parket betwist. De brand ontstond onder een afdak. Daarbij werden twee aparte tafels in brand gestoken met alcoholgel en kartonnen hamburgerdoosjes. De branddeskundige kon vaststellen dat er twee picknicktafels in brand zijn gestoken en dat het vuur daarna oversloeg op het jeugdhuis.

De meerderjarige wordt deze namiddag voorgeleid voor de onderzoeksrechter, de minderjarige verschijnt deze namiddag voor de jeugdrechter.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.