D’Ostendsche Revue 2019 komt eraan

De acteurs die donderdag aanwezig waren op de repetitie: André Durie, Robert Duyck, Charly Wyllie, Patrick Dupon, Danny Lowyck, Caroline Devriendt, Chris Tahon, Bo De Cloedt, Joshi Bousse, Olivier Hoste, tekstschrijver Rik Labeeuw en regisseur Katrien Van Brabant. © FRO
Redactie KW

De repetities zijn ondertussen volop bezig in ontmoetingscentrum De Schelpe.

‘Is ‘t een kaksje in een zaksje’? Neen, dit wordt wellicht niet de titel van d’Ostensdsche Revue 2019. Die zit voorlopig alleen maar in het hoofd van regisseur Katrien Van Brabant en auteur Rik Labeeuw. Ze houden de titel nog geheim. Vijf scènes zijn al geschreven en de regisseurs weten goed waar ze naartoe willen.

“Uiteraard hebben we het voorbije jaar veel inspiratie kunnen opdoen. We hebben het verhaal in ons hoofd, maar nog niet alles is uitgeschreven. Zoals altijd laten we nog wat ruimte voor de recente actualiteit. Er waren al de verkiezingen en de totaal nieuwe coalitie. Iets wat ook zeker aan bod komt, is het lachend kaksje dat plots verdween. De nieuwe emoticons komen pertinent in beeld op onze verdwaalpalen op het strand. De opening van de Ballon, het nieuwe ontmoetingscentrum op de Vuurtorenwijk, vormt ook één van de thema’s, misschien ook Hert Vree Loate? Ook het gebrek aan mobiliteit in onze stad is een teer punt en natuurlijk moet onze politie, met aan het hoofd de commissaris, het probleem van de gratis steps oplossen“, vertellen Katrien en Rik.

De revue wordt gespeeld door 17 acteurs, die allemaal één of meerdere rollen vertolken. De 21ste revue, voorlopig zonder titel, is te zien in De Grote Post van donderdag 31 oktober tot en met zondag 3 november. Kaarten zijn nu al verkrijgbaar in CC De Grote Post of bij Toerisme Oostende.

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier