D’Hespe in Tielt toont zich creatief bij tweede coronasluiting

Jeppe Verdoodt en Robbe Dejonckheere met een geschenkmand. © (foto WME)
Redactie KW

Toen de tapkraan weer in werking mocht worden gezet na de eerste lockdown was er bij de horeca-uitbaters voorzichtige euforie. Vandaag worden ze geconfronteerd met een tweede coronasluiting. Jeppe Verdoodt (24), die uitbater is van Café D’Hespe, laat zijn licht schijnen over deze sluiting.

“We sloten met een wrang gevoel opnieuw onze deuren. Het café was al gesloten voor de lockdownfeestjes op vrijdag tijdens de eerste coronagolf. Deze periode gebruikten we om D’Hespe op te frissen en weer klaar te zetten tegen dat we mochten heropenen. We zijn zeven maanden gesloten geweest. De steun van de overheid voor cafés die slechts vier dagen open zijn, waren amper genoeg om de huur van het pand te betalen.”

Echter bij de pakken blijven zitten staat niet in het woordenboek van Jeppe Verdoodt. “We zijn inderdaad op zoek gegaan naar een creatief alternatief en samen met de barmannen beslisten we om geschenkmandjes van D’Hespe aan te bieden. Dit om toch een D’Hespegevoel te kunnen aanbieden aan huis, samen met je bubbel of gezin. Op die manier kunnen ouders ook hun kinderen eens verrassen. Het is eens iets anders dan tijdens een klassieke avond thuis te zitten mopperen over de strenge regels die verhinderen van favoriete cafés te bezoeken.”

Mopperen

De keuze viel al snel op geschenkmanden. “We kwamen op het idee door de vele vragen naar de cocktails en eventuele pakketten. Op die manier geven we toch een opportuniteit om ook thuis te kunnen genieten van een gezellige avond met lekkere drankjes. Bovendien wordt op die manier de lokale horeca gesteund.”

De mand zal altijd een link hebben met café D’Hespe. “Klopt, we hebben hiervoor onze typische D’Hespecocktails gemaakt in grote flessen en gaan die combineren met enkele van onze vaste en lokale biertjes. Eventueel kan dit ook met een flesje sterk aangevuld met softdrinks.” Voor de geïnteresseerden heeft de uitbater één boodschap. “Via onze Instagram #cafe_dhespe of onze Facebookpagina kunnen geïnteresseerden de menu’s zien waaruit kan gekozen worden. Indien de beslissing gemaakt is kunnen ze deze dan sturen via een bericht van het betreffende sociale mediakanaal.”

Eindejaarsperiode

Heeft Café D’Hespe nog plannen voor de Eindejaarsperiode? “We zullen voor de eindejaarsperiode toch ook proberen om toffe mandjes samen te stellen. Hierbij zouden we ook vooral rekenen op mensen die hun vriend(in), ouders, schoonouders, … willen verrassen.”

Tot slot hebben Jeppe Verdoodt en zijn team nog een boodschap: “We willen iedereen toch een goede eindejaarsperiode toewensen. Hopelijk wordt 2021 een jaar waarop we de horeca in Vlaanderen terug op de kaart kunnen brengen. Waarbij iedereen zich op zijn gemak voelt en waar het gezelligheid troef is samen op café.” (Kenny Martens)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier