D’Expéditeurs brengen drie nummers live op Villa Bota-versie van Burgrock

Bram Lagast, tweede van links, en zijn band D'Expéditeurs zullen zaterdag 3 nummer live spelen. © Dieter Meyns
Redactie KW

Net als vele andere evenementen gaat ook Burgrock dit jaar door in een ander jasje. Geen gratis rockfestival op het Burgplein in Brugge op zaterdag 11 juli dus, maar wel een radioshow die van tien tot twaalf uur wordt uitgezonden door Villa Bota (106.4 FM). Daar zal onder meer de groep D’Expéditeurs drie nummers live brengen: Tied, Acte de Presence en Los ut de pols.

De vijfkoppige band D’Expéditeurs koppelt een hiphopvibe aan soulvolle funkstuipen en het Brugse dialect. Geen wonder, want dit groepsproject is voortgevloeid uit het soloalbum Bal Populaire dat Bram Lagast (34) alias No Exp, ingezetene van Die Scone, vier jaar geleden uitbracht.

D’Expéditeurs is voortgekomen uit een toevallig contact met toetsenist Lander De Roo”, schetst Bram Lagast. “Hij trommelde bassist Gunter Deleu en drummer Douwe Van Maele op en maakte hen warm voor dit project.”

“Met zijn vieren zijn we de nummers van mijn plaat beginnen spelen. Na een jaar gingen we over tot het maken van eigen songs. In geen tijd stonden er zeven op band. In die periode is ook cutter Maarten De Sutter aka DJ Sincere onze gelederen komen vervoegen.”

Debuutsingle

Dit resulteerde vorig jaar in de release van de debuutsingle Je wit me te vien en de opvolger Ok ze ton ziene, met een gastbijdrage van Jeffrey Jefferson van Ertebrekers. Inderdaad: een verwijzing naar het gelukshormoon oxytocine. “Dat nummer mag je opvatten als een eerbetoon aan mijn vrouw”, lacht Bram Lagast.

Afgelopen lente volgde Orde van de Dag, een elpee met zes nieuwe nummers waar ook speciale gasten Lize Accoe (ex-De La Vega) en theatermaker Peter De Graef (in ‘t Noorden, waarin Bram Lagast de polarisatie tussen links en rechts hekelt, red.) aan meedoen.

“Omdat we ondertussen gesettelde muzikanten zijn met een gezin en een kroost hebben we die elpee heel snel opgenomen”, geeft Lagast toe. “We hebben twee weekends geschreven in Sijsele en enkele avonden in Gent. In de studio hadden we 48 uren om zeven nummers af te krijgen. Vandaar dat we snel over moesten gaan tot de orde van de dag”, glimlacht Bram Lagast. (SVV)

Op woensdag 19 augustus speelt D’Expéditeurs ook live op Campo Solar in Damme.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier