Cynthia Bogaert is nieuwe directeur van wzc ‘t Hoge in Alveringem

Cynthia Bogaert is de nieuwe voltijdse directeur voor woonzorgcentrum 't Hoge. "Het gebouw ziet er prachtig uit." (foto AB)
Redactie KW

De derde vacature in de zoektocht naar een vaste directeur voor woon-zorgcentrum ‘t Hoge is de goede geweest. Een jury van deskundigen heeft Cynthia Bogaert uit Houthulst als geschikte kandidaat aangewezen.

Cynthia, vertel eens iets over jezelf. Wie ben je en welke werkervaring heb je?

Cynthia Bogaert: “Ik ben 42 jaar, getrouwd met Koen, ik heb een zoontje van vijf en woon in Houthulst. Ik ben licentiaat in de Pedagogische Wetenschappen, specialisatie orthopedagogiek. Ik ben in de bijzondere jeugdzorg mijn loopbaan begonnen en ben er vrij snel kunnen doorgroeien naar stafmedewerker en leidinggevende. Ik ben directeur geweest van verschillende kinderdagverblijven en van een woon-zorgcentrum in Oostende.

Sinds twee jaar werk ik voor Zorg ID als interimmanager en consultant. In die functie depanneer ik organisaties die zonder leidinggevende zitten of geef ik advies. Over personeelsbeleid, financieel beleid of zorgzwaarte bijvoorbeeld. Ik heb van veel geproefd, maar steeds in de zorg voor kwetsbare doelgroepen.”

Je hebt dus een zekere affiniteit met ouderenzorg?

“Sinds 2016 werk ik voornamelijk in de ouderensector. Eerlijk? Dat was een grote overstap voor mij. In het medische luik heb ik mij moeten inwerken. Ik ben nog altijd geen specialiste op dat vlak, maar dat hoeft ook niet.”

Kende je de gemeente Alveringem?

“Als twintiger deed ik weekendwerk in café De Leute in Oeren. Mijn ouders waren er vaste klanten. Ik ben er al lang weg en sindsdien ben ik niet meer in Alveringem gekomen.”

Hoe heb je de vacature opgemerkt en wat trok je erin aan?

“De vorige keer was ze mij ook opgevallen. Maar ik was toen net gestart bij Zorg ID. Deze keer dacht ik: waarom niet eens mijn kans wagen? Onlangs had ik een opdracht als interimmanager van een rusthuis met 60 bedden in Nazareth. Een kleinschalige werkomgeving bevalt me wel. Ik hou ook van de plattelandsmentaliteit.”

“Ik woon heel graag in Houthulst omdat het gemeentebestuur er de voorbije tien jaar enorm in investeerde en ik denk dat Alveringem vergelijkbaar is. Wat ook heeft meegespeeld, is het feit dat met deze job mijn leven straks iets meer gestructureerd en dus rustiger zal zijn. Ik ben altijd ambitieus geweest en ben dat nog. Maar in mijn huidige job ben ik soms twaalf uur per dag weg van huis.”

“Ik wil meer tijd voor mijn zoontje en ademruimte voor ons gezin. Ik tennis ook zeer graag. Dat zal nu gemakkelijker en zonder schuldgevoel kunnen (glimlach). Ik heb getwijfeld en was wellicht de allerlaatste inschrijving. Maar nu heb ik een goed gevoel.”

Waarom koos de jury voor jou? Anders gezegd: hoe zou je jezelf omschrijven?

“Ik ben een open boek en heb een directe communicatiestijl. Wie mij niet kent, zal misschien zeggen dat ik een wervelwind ben en dat is mogelijks even wennen. Ik ben perfectionistisch, probeer altijd het beste van mezelf te geven en haat roddelen. Je spreekt mét mensen, niet over mensen.”

“Ik zal altijd luisteren en proberen begripvol te zijn, al is dat ook maar tot op zekere hoogte. Je kan niet blijven energie steken in mensen die echt niet mee willen. Omgekeerd, mag iedereen alles zeggen tegen mij. Op voorwaarde dat het op een beleefde manier gebeurt. Een leidinggevende moet ook het goede voorbeeld geven en fouten kunnen toegeven. Niemand is perfect.”

Welke kwaliteiten moet een directeur hebben? En wat mogen mensen van jou verwachten?

“Tussen de mensen staan, luisteren, ondersteunen, oplossingen zoeken en corrigeren als het nodig is.”

Je had deze week al een eerste gesprek op het gemeentehuis. Welke sterke en zwakke punten zag je nu al?

“Daarvoor is het nog te vroeg. Ik moet de sterktes en verbeterpunten van deze organisatie nog ontdekken. Wel ving ik al een glimp op van het prachtige gebouw.”

Wanneer start je?

“Een exacte datum heb ik nog niet. Ik heb nog een opdracht lopende – vermoedelijk tot eind november – en wil die afwerken. Ik vermoed begin december.”

(AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier