Cyclocross Masters in Waregem opnieuw een succes

Redactie KW

De zesde editie van de Cyclocross Masters kon opnieuw duizenden wielerliefhebbers naar Waregem lokken. In tegenstelling tot de voorbije jaren vond het hele gebeuren nu plaats aan de Zuidboulevard. Onder het winterzonnetje zorgden de allerkleinsten voor een opwarmertje. Nadien was het de beurt aan de profs.

Opvolgers van Thibaut Desmet

We herkennen vooraan Tibe Coussement, Vic Balcaen, Lars en Febe Coussement samen met Marcel Balcaen, Cathleen Lavilgien, Annick Battiau en oma Rita Walcarius, die het beste van zichzelf gaven om de kleinsten van de eerste reeks 6- tot 8-jarigen aan te moedigen. “Uiteraard komen de kleinsten op de eerste plaats, maar we willen toch ook vooral supporteren voor Thibaut Desmet, die van de partij is als belofte tussen de profs”, sprak Marcel Balcaen voor de wedstrijd. “We verwachten natuurlijk niet dat Thibaut de maat zal nemen van een klepper als de Nederlandse veelwinnaar Mathieu Van der Poel, maar het zou ons plezieren als we hem een goede wedstrijd zien rijden.”

Proeven van een andere sport

Cyclocross Masters in Waregem opnieuw een succes

De Cylcocross Masters mag jaarlijks op heel wat belangstelling rekenen. Ook Etienne Verbeke was van de partij, samen met Beni Norman (vader van de Waregemse ex-tennisser Dick Norman), Eddy Delange en Filip Callens, die een verleden in de atletiekwereld hebben. “Maar een organisatie als deze kan ons ook zeker bekoren, want ik houd me nog fit door te lopen en te fietsen“, aldus Eddy Delange. “Ik blijf het atletiekgebeuren nog van kortbij volgen via onder andere mijn dochter Cindy, die toch niet onaardig presteert”, voegt Filip er aan toe. “Maar dit evenement wilden we toch absoluut ook niet links laten liggen.”

Zij zorgen voor de veiligheid

Cyclocross Masters in Waregem opnieuw een succes

Een organisatie als de Cylcocross Masters moet uiteraard ook op een veilige manier kunnen verlopen. Daarvoor kan de organisatie rekenen op enkele honderden vrijwilligers die op een parcours van een kleine kilometer met heel wat hindernissen op verschillende plaatsen moeten aanwezig zijn. “Maar we hebben heel wat ervaring in het wielergebeuren, want wekelijks zijn we present op wedstrijden om de veiligheid te verzorgen”, aldus Paul Hooghe (uiterst rechts), die samen met onder andere Annie Schaek en haar man Hendrik Van Hollebeke niet aan zijn proefstuk toe was en al jaren als seingever fungeert. Ook Rudy Van Robaeys kan met zijn ruim dertig jaar ervaring bij het Rode Kruis eveneens zijn steentje bijdragen.

Wereldkampioenen als voorbeeld

Cyclocross Masters in Waregem opnieuw een succes

Drievoudig wereldkampioen Erwin Vervecken en Paul Herygers, die ook een wereldtitel op zijn palmares staan heeft en nu co-presentator is bij Sporza, namen in de voorbereidende jeugdinitiatie de kleinsten op sleeptouw. “Het doet ons een groot plezier dat we maar liefst 188 kinderen aan de inschrijvingstafel mochten verwelkomen. Zowel de 6- tot 8-jarigen, goed voor 40 tot 50 jongens en meisjes, voor de 9- tot 10-jarigen als de 11- en 12-jarigen, die respectievelijk met ruim 60 en 70 dapperen aan de startlijn stonden, konden proeven van dit uitzonderlijk parcours waar de eliterenners en -rensters bij manier van spreken over vlogen”, verduidelijkt Erwin Vervecken in naam van de organisatie.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.